Vändra Kodu pereküla pidas sarikapidu

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sarikapeol pandi ühe peremaja ahju vundamenti kapsel, mis sisaldas tulevaste elanike häid soove oma uuele kodule.
Sarikapeol pandi ühe peremaja ahju vundamenti kapsel, mis sisaldas tulevaste elanike häid soove oma uuele kodule. Foto: AS Hoolekandeteenused

Vändra alevisse Vihtra teele kerkiva peremajade küla ehitus jõudis üleeile sarikapeoni.

Riiklikke hooldekodusid haldava ja peremajade projekti vedava AS Hoolekandeteenuste infojuht Kadri Lehenurm ütles, et jaanuaris alanud Vändra Kodu pereküla ehitustööd kulgevad plaanipäraselt ja majad saavad valmis oktoobris nagu kavandatud.

See tähendab, et psüühilise erivajadusega inimesed, kellele viis peremaja mõeldud on, saavad oma uutesse majadesse sisse kolida novembri algusest.

Elupaiga leiab siin kokku poolsada nii vaimupuude kui psüühikahäirega eri vanuses täiskasvanut.

Lehenurme sõnade kohaselt müüriti sarikapeol ühe peremaja ahju vundamenti kapsel selle maja tulevaste elanike heade soovidega uuele kodule.

”Mõisamaa hooldekodu elanik Tambet Tamm oli joonistanud pildi oma praegusest kodust ja kirjutanud juurde soovid oma uuele kodule,” rääkis Lehenurm. “Mõisamaa on üks neid hooldekodusid, mis ümberkorralduste käigus sulgemisele läheb ja kust osa elanikke kolib Vändrasse.”

Vändra Kodu elanikeks saavadki siiani Eestis laiali asunud Pärnumaa elanikud, aga needki, kes avaldavad soovi elada just Vändras.

Peremajad lähevad maksma 2,16 miljonit eurot. Sellest lõviosa tuleb Euroopa regionaalarengu fondist, ülejäänu Eesti riigi eelarvest. Hooneid ehitavad AS Nordecon ja AS Eston Ehitus.

Ühes Vändra Koduga ehitab Hoolekandeteenused ajakohased eluasemed erivajadustega inimestele riigis 11 paika.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles