Pärnakate abiga jõuavad linna lillepeenrad

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnakate annetatud esimesed taimed leidsid istutusala reedel Munamäel.
Pärnakate annetatud esimesed taimed leidsid istutusala reedel Munamäel. Foto: Pärnu linnavalitsus

Pärnakad on eelmisel kuul välja kuulutatud püsilillepeenarde rajamise kampaania käigus toonud linnavalitsuse hoovi sadu püsililletaimi.

„Kui ehk silmaga on taimede kogust raske hinnata, siis kindlasti annab lugejale taimede kogusest aimu kolm järelkärutäit püsikuid,“ hindas optimismi täis linnaaednik Piret Unn kampaania kordaläinuks.

Kõige enam toodi peenardele istutamiseks priimulaid, flokse, liiliaid, kurerehasid, akakapsast, raudrohtu, begooniaid, hostasid, astilbesid ja metspipart.

Esimesed taimed leidsid istutusala reedel Munamäel ringikujulises suvelilledele mõeldud peenras.

Selle nädala jooksul taastatakse Kuuse tänaval seal viimased aastad muru all olnud viis peenart.

„Minu suur soov oligi taastada eelkõige Kuuse tänaval mõni aasta tagasi olnud kenad istutusalad. Taimede kogust hinnates saangi selle teoks teha. Nii on Kuuse tänavalt keskranda jalutajale pisut silmailu,“ lausus linnaaednik.

Lähipäevadel on ühelt pärnakalt linnaaednikuni jõudmas kibuvitsataimed, mis leiavad koha samuti teel randa - Side tänava ääres.

Lähipäevadel selgub peenarde rajamisest järele jäänud taimede hulka ja mitmekesisust arvestades Endla teatri ees ning Keskväljakul asuva peenra tulevik. Et linna esindusväljakul asuvad peenrad on tavalisest suuremad, vajavad need alad põhjalikku läbimõtlemist ja taimede sobitamist. Sealseid peenraid aitavad korrastada kaks suure kollektsioonaia omanikku Audrust ja Halingast.

Pärnu linnaaednik lubas, et linlaste abiga lillepeenarde rajamise kampaania ei jää viimaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles