Jääskulptuurid püsisid tervena vaid nädala

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Lastepargis on nädalavahetusel lõhutud jääskulptuurid.
Pärnus Lastepargis on nädalavahetusel lõhutud jääskulptuurid. Foto: Ants Liigus

Nädalavahetusel on Pärnus Lastepargis lõhutud talvise skulptuurisümpoosioni ajal linnakodanike rõõmuks valminud jääskulptuurid. Jääkujud püsisid terved vaid nädala.


Skulptor Rait Pärg ütles, et käis viimati neid jääskulptuure vaatamas laupäeval. “Siis nad olid terved ja kuna ilmaolud on tänavu soodsad, arvasin, et need kujud püsivad siin veel mitu nädalat,” ütles ta.



Keegi ei tea, millal täpselt taieste kallal vägivalda on tarvitatud, aga esmaspäeva hommikul avanes linnarahvale vaatepilt, kus viikingite laeva skulptuurilt oli murtud laevamast ja südant kandev mees oli pikali lükatud. “Selleks oli päris palju rammu tarvis,” arvas Pärg.



“Arutasime koos Üllar Kallauga (ühe jääskulpuuri autor – toim), kas oleks mõtet neid taastada, kuid loobusime sellest,” rääkis Pärg. Tema arvates on ümberlükatud ja lõhutud skulptuuridki skulpturaalsed ja annavad edasi sõnumi. “Jää on väga ebapüsiv materjal,” võttis Pärg jutu kokku.



Meestel on plaanis korraldada talvist skulptuurisümpoosioni järgmiselgi aastal. “Kui rahakott lubab, võiks see olla suurejoonelisem ja rohkem festivali mõõtu,” ütles Pärg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles