Teede lagunemine annab Pärnu tänavalappijatele kõvasti tööd

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kurikuusaim löökauk asub Riia maantee ja Papiniidu tänava ristmikul.
Pärnu kurikuusaim löökauk asub Riia maantee ja Papiniidu tänava ristmikul. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu teede remontijatel on viimase paari nädala jooksul olnud käed-jalad tööd täis, sest märja ja kõikuva temperatuuriga ilmaga tekib löökauke kui seeni pärast vihma.


Pärnu majandusosakonna ehitusteenistuse juhataja Ago Raudsepa sõnutsi sõidab augulappijate brigaad iga päev mööda linna ja parandab teekattesse tekkinud auke.

Paraku ei ole külmsegu, millega augud täidetakse, kuigi püsiv ja nii tuleb paljusid kohti uuesti ja uuesti paigata. „See on lõputu töö,“ märkis Raudsepp.

Pärnu üks kurikuulsamaid löökauke asub otse keset linna tuiksoont Riia maante ja Papiniidu tänava ristmikul.

Raudsepa jutu järgi on seda tiheda liiklusega tänaval asuvat suuremat sorti auku lapitud tänavu juba kolm korda ja karta on, et sellega lappimine ei piirdu. Viimati remontisid töömehed suurt löökauku ööl vastu pühapäeva.

„Seal on mingi tõsisem häda, teekate vajub aina uuesti ja uuesti ära,“ seletas Rausepp. „Ilmselt on seal all vana sademevee kaev. Peame suvel selle koha lahti kaevama ja korralikult täitma.“

Mõne aasta eest renoveeritud tänaval on tee-ehitaja antud garantii lõppenud ja remondi eest peab tasuma linnavalitsus.

Raudsepa sõnutsi on löökauke teekatetes üle linna.

Majandusosakonna ehitusteenistuse juhataja sõnade järgi saab löökauke kapitaalsemalt korraliku täitega parandada siis, kui õhutemperatruur jääb ööpäevaselt viie plusskraadi juurde. „Tõsisem augulappimine läheb lahti aprillis,“ ütles Raudsepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles