Langevarjurid püstitasid Pärnus uued Eesti rekordid

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabalangemises moodustatud kujundi suuruses Eesti rekordi püstitamises osales 23 eestlasest langevarjurit.
Vabalangemises moodustatud kujundi suuruses Eesti rekordi püstitamises osales 23 eestlasest langevarjurit. Foto: Antti Kopliste

Eestlastest langevarjurid püstitasid Pärnu lennuväljal toimunud langevarjurite treeninglaagri “Parasummer” viimasel päeval kaks uut Eesti rekordit, kui vabalangemises moodustati 23-liikmeline kujund ja korraga langes taevast kümme naist.

Eesti langevarjuklubi pressiesindaja Piret Säde Laini teatel said langevarjurid Eesti rekordit tähistava vabalangemise kujundi kokku alles viiendal katsel.

“Kujundi planeerimine algas lennuväljal reede hommikul kell 9 Soome päritolu ja kogu maailmas tuntud bigway’de ehk suurte kujundite lendamise treeneri Markku Teivaineni abiga,” rääkis Lain. “Reedel tegime neli rekordikatset 24-liikmelise grupiga, kuid kujundit kokku ei saanud. Ühe langevarjuri haigestumise tõttu tuli plaan veidi ümber teha ja laupäeval läksime püüdma 23-liikmelist kujundit. Kujundi saime kokku esimesel katsel ja õhtuks saabus FAI kohtunikelt kinnitus, et sündinud on uus Eesti rekord. Eelmine rekord pärines 2008. aastast, siis moodustas kujundi 17 langevarjurit.”

Pärast seda püstitasid laupäeval oma rekordi ka Eesti naislangevarjurid, kes sooritasid kümnest naisest koosneva Eesti naiste kujundhüppe rekordi.

Eelmine rekord pärines 2010. aastast ja tol korral moodustati kujund kaheksast naislangevarjurist.

Mõlemas rekordis osalenud Eesti langevarjuklubi koolitusülem Kristiina Kasemets, kelle jaoks naiste rekord oli 1800. hüpe, rõõmustas ennekõike selle üle, et kõik langevarjurid andsid rekordihüpetel oma parima.

“Eesti rekordi näol on ju tegemist suurima kujundiga, mida Eesti taevas seni nähtud. Samuti õnnestus pilootidel hästi formatsioonis lendamine,” ütles Kasemets.

14.-21. juulini toimus Pärnu lennuväljal 13. rahvusvaheline langevarjurite treeninglaager “Parasummer”. Heitlikust ilmast hoolimata tehti 130 tõusu. Laagris osales 136 langevarjurit, tandemhüppe tegi 58 inimest.

Laagri raames toimus võistlusi, langevarjurite traditsiooniline maandumine Pärnu randa ja tehti rekordeid.

Laini kinnitusel möödus “Parasummer” turvaliselt, tõsiseid kehavigastusi ükski langevarjur ei saanud. Kahel korral kasutati maandumiseks varuvarju abi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles