Balti õhuväelased harjutavad Pärnu lahel merepäästet

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu lahel algas kolme Balti riigi õhuvägede ühine merepäästeõppus Baltic Bikini 2012.
Pärnu lahel algas kolme Balti riigi õhuvägede ühine merepäästeõppus Baltic Bikini 2012. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eile algas Eesti, Läti ja Leedu õhuvägede ühine merepäästeõppus "Baltic Bikini 2012", kus õhuväelased imiteerivad olukorda, kui lennuk või kopter on vette kukkunud.

Mereväe miinijahtijal Admiral Cowan harjutatav ellujäämisprotseduur pole argadele ega nõrganärvilistele. Selle eesmärk on, et lennuõnnetuses vettekukkunud kopteri või lennuki meeskonnaliikmed ei kaotaks pead ja oskaksid õhusõidukist väljuda. Niisiis pannakse korralikult kinni kõik rihmad ja suletud metallpuuris lastakse mehed paari kaupa vee alla. Omavahel nimetatakse seda lihtsalt uputamiseks, vahendas "Aktuaalne kaamera".

"Imiteeritakse seda, et õhusõiduk on sattunud vette ja hakkab uppuma, kabiini tungib vesi ja piloodid peavad siis suutma ennast sealt vabastada, välja pääseda ja kõik õigesti tegema. Mereväetuukrid on pidevalt neil juures ja sirutavad kohe oma kummikindas abikäe, kui vähegi saavad," kirjeldas õppuse peakorraldaja, vanemveebel Janek Tauram.

Sellised õppused on õhuväe pilootidele kohustuslikud, "Baltic Bikini" raames harjutavad seda Eesti, Läti ja Leedu õhuväe piloodid koos, proovile panevad end ka kõrgema sõjakooli kadetid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles