Rail Balticu ettevõtte asutamise uuring valmib veel sel aastal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisirong. Pilt on illustratiivne.
Reisirong. Pilt on illustratiivne. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Majandusminister Juhan Parts kinnitas, et Rail Balticu kiirraudtee projekti arendamise tarbeks loodava kolme Balti riigi ühisettevõtte asutamise uuringu tulemused peaksid selguma veel sel aastal.

"Uuringu põhiline eesmärk on analüüsida ettevõtte asutamisega seotud võimalikke juriidilisi, majanduslikke ja tehnilisi küsimusi," märkis Parts.

Parts lausus, et uuring annab projektis osalejatele vajaliku kompetentsi projekti haldamiseks ja edasi arendamiseks. "Näiteks on analüüsi üks eesmärk selgitada välja loodava ettevõtte aktsionäride koosseis," lisas ta. "Pärast analüüsi valmimist on järgmine samm juba uue ettevõtte loomine."

Uuringuga on kavas kaardistada rahvusvahelist praktikat samalaadsete ettevõtete asutamisel.

Uuringu lähteülesanne on ühiselt kokku lepitud Eesti, Läti, ja Leedu vahel Rail Balticu ministeeriumidevahelises töörühmas. Eestis on vastutav majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Eelneva informatsiooni kohaselt laekus juuli lõpus Rail Balticu projekti arendamise tarbeks loodava ühisettevõtte asutamise uuringu läbiviija hankele kuus pakkumist.

Pakkumised esitasid advokaadibüroo Tamme Otsmann Ruus Vabamets, Raidla Lejins & Norcous Advokaadibüroo OÜ, Advokaadibüroo Glikman & Partnerid OÜ, Advokaadibüroo Sorainen AS ja Advokaadibüroo Lawin AS ning audiitorettevõte PricewaterhouseCoopers.

Rail Balticu ehitamine võimaldaks kõigil partnerriikidel kaasata Euroopa Liidu välisabi, mille investeerimine Eesti majandusse jääks ilma täiendavat raudteekoridori loomata ilmselt tulemata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles