Ringkonnakohus mõistis Pärnu päästeametnikud õigeks

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ringkonnakohus mõistis Pärnu päästeametnikud Marek Kuke (vasakul) ja Jaanus Teearu õigeks.
Ringkonnakohus mõistis Pärnu päästeametnikud Marek Kuke (vasakul) ja Jaanus Teearu õigeks. Foto: Ants Liigus

Ringkonnakohus jättis kahe kõrge päästeametniku suhtes jõussevarasema maakohtu õigeksmõistva otsuse.


Ringkonnakohus leidis nagu maakohuski, et meeste tegevus ametnikena ei olnud vastuolus riigihanke läbiviimise regulatsioonidega, vahendas Sirle Matt Lääne-Eesti päästekeskuse avalike suhete büroost.



Lääne-Eesti päästekeskuse päästetöödeteenistuse juhti Jaanus Teearu ja haldusteenistuse juhti Marek Kukke süüdistati pistise võtmises. Süüdistuse järgi seisnes see Pärnumaa päästeteenistuse depoohoone juurdeehituse riigihanke võitnud ehitusfirmalt ehitusmaterjalide soodsama hinnaga oma tarbeks ostmises ja sama ehitusfirma järgmisel riigihankel eelisolukorda seadmises.



Pärnu maakohus mõistis möödunud aasta novembris Teearu ja Kuke õigeks, kuid prokurör Merike Lugna kaebas otsuse ringkonnakohtusse edasi.



Tallinna ringkonnakohus jättis oma 10. märtsi otsusega Pärnu maakohtu õigeksmõistva otsuse muutmata.



Ringkonnakohus leidis, et süüdistusest ei saa aru, millise konkreetse teo on Kukk ja Teearu oma ametiseisundit kuritarvitades toime pannud või riigihanke võitjale vastuteenena teinud. Kohtuliku uurimise käigus ei leidnud süüdistus tõendamist. Kinnitust ei leidnud ka, et Kukk ja Teearu oleksid riigihangete menetluses või ehitustööde lepingute sõlmimisel või ehitusmaterjalide ostmisel oma ametiseisundit ära kasutanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles