Jää pani vastalanud navigatsioonihooaja seisma

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Jõnn Kihnu sadamakai ääres.
Parvlaev Jõnn Kihnu sadamakai ääres. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Pühapäeval tegi Kihnu ja Munalaiu sadama vahel esimesed reisid parvlaev Jõnn, täna on laevaliiklus Kihnu ja mandri vahel jää liikumise tõttu peatunud.


Kihnu ja Munalaiu sadama vahel sõitva parvlaeva kapten Vladimir Zenjov ütles, et kui eelmistel päevadel oli Kihnu ja mandri vahel vaba vesi, on täna tuul jää laevatee taas ära lõiganud ja reise ei toimu.



Zenjov rääkis, et ilmateate kohaselt pidi tuul loodesse pöörama ja lootust on, et homme on laevatee jälle jäävaba ning Jõnn saab saare ja mandri vahel taas ühendust pidada.



Täpsemat infot Kihnu ja mandri vahelise laevaliikluse kohta saab telefonil 520 6629.



Jõnni reisid Munalaiu sadama ja Kihnu vahel toimuvad navigatsioonihooajal kaks korda päevas. Kui Pärnu lahelt jää kaob, hakkab Kihnu ja Munalaiu vahel sõitma parvlaev Amalie. Jää sulades hakkab Kihnu ja Pärnu vahet sõitma ka parvlaev Liisi.



Et navigatsioonihooaeg Kihnu ja mandri vahel on alanud, ei pääse saarele enam lennukiga.



Eelmisel kolmapäeval tegi viimase Kihnu ja Pärnu vahel viimase reisi Aviesi lennuk, millega juhtus Pärnus maandudes väike äpardus. Nimelt sõitis tühjana saarelt naasnud lennuk maandumisel lumevalli otsa ja väänas telikut. Seetõttu sõitis nädala teisel poolel Kihnu ja Pärnu vahel sakslaste asenduslennuk, mis teenindab tavapäraselt Ruhnu liini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles