Kellukese lasteaias testiti eile tõukerattaid

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mudilased katsetasid eile juba rattaid.
Mudilased katsetasid eile juba rattaid. Foto: Ants Liigus

Pärnu Kellukese tänava lasteaed võttis eile humanitaarabina vastu ligemale 70 uut tõukeratast, saadetise lähetas Norra ehitusfirma Tregården Eiendom ja selle tõid kohale sama firma kunagistest pärnakatest töötajad.

Kärust laadisid eri mõõdus kolmerattalisi kokkupandavaid tõukerattaid maha Nikita Sidorov, Artur Reinsalu ja Oleg Boutšinski.

Humanitaarabi organiseerinud Sidorov rääkis, et rattad seisid Norra ehitusfirma laos, sest firma müüs varem rattaid, kuid muutis oma tegevusplaane. Tõukerattad otsustati lähetada abina Eesti lasteasutustele. Mõtte taga on ehitusfirma juhatuse liikmed Kjetil Bjorvik ja Ole-Martin Torvaldsen.

Mullu said koormatäie rattaid Haiba lastekodu, Keila SOS lasteküla ja Põltsamaa lastekodu, sel aastal on toodud sõiduvahendeid Pärnu lastekodule ning nüüd Kellukese ja Paikuse lasteaiale. Rattad on ise mõõdus, reguleeritavad ja sobivad sõitmiseks eri vanuses lastele, aga ka täiskasvanutele.

Kellukese lasteaia hoovil katsetati eile juba rattaid. Õppealajuhataja Irina Domaševa sõnade kohaselt töötavad lasteaias väga aktiivsed õpetajad. Õppemetoodika raames tegeldakse kultuuride lõimimisega, mis tähendab, et lastele tutvustatakse Eesti rahva kultuuripärandit, näiteks muinasjutte. “Võrdleme, mis on meie rahvustel ühist, mis erinevat,” rääkis Domaševa.

Lasteaia kõikides rühmades, välja arvatud sõimes, õpetatakse igal nädalal kahel päeval eesti keelt. Eesti keele õpetaja abil õpivad koolieelikud eesti keeles lugema, vaadatakse eestikeelseid teatrietendusi.

Koostööd tehakse linna ülejäänud lasteaedadega: Mai lasteaias on tutvustatud Vene muinasjutte ja ülestõusmispühade kombestikku. Vastastikku käiakse külas Liblika, Sindi ja Ülejõe lasteaia vene rühmades.

Domaševa hinnangul oleks Kellukese lasteaias vaja välja vahetada laste voodid: need on 30 aastat vanad, samuti padjad ja madratsid. Kellukese lasteaias käib praegu 116 põhiliselt vene keelt kõnelevat last.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles