Lihula lillkiri õitseb rohkem kui seelikutel

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Huvi Lihula lillkirja vastu tõi täna Lihula mõisa häärberi üle 300 inimese, kes imetlesid kauneid tikitud tekke, rahvariideseelikuid, aga ka lillkirjalist keraamikat ja esemeid, mis kaunistatud aegumatu mustriga. 

Lihula seitsmenda lillkirja festivali pühendasid korraldajad Eesti rahvakunsti ja käsitöö liidu teema-aastale „Tulest tulnud”, seepärast oli näitusel väljas Malle Saagi Lihula ja Gerli Tüüri Muhu motiividega keraamilised esemed. Muhu käsitööselts Oad ja Eed oligi seekordse festivali külaline. Kes õpikojas osales, jõudis endale valmistada Muhu tikandiga prossi.

„Tava peab jätkuma ja meie kohustus on Lihula lilltikandit edasi tutvustada,” sõnas Lihula vallavanem Varje Ojala-Toos, kes oli seitse aastat tagasi üks festivalimõtte väljaütlejaid.

Noored kannavad traditsiooni edasi – seda kinnitas Lihula muusika- ja kunstikooli õpilase Anett Aaviku lõputööna valminud lastele mõeldud kogumik „Lihula lilltikandi värviraamat”, mida kui uudistrükist võis kohapeal muu kirjanduse ja esemete kõrval osta. 

Seminari järel algas võistutikkimine, mille tulemused selguvad õhtuks.

Lihula vallavanem aga hoiab kodukandi inimestega pöialt, et täituks unistus avada mõisas Lihula lilltikandis esemetest püsiväljapanek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles