Arendaja alustab Pärnu Keskuse laienduse hanget

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järgmiseks sügiseks peaks Pärnu Keskus jõe poolt vaadatuna välja nägema selline. Lai 5 kinnistule kerkivasse kaubakeskusse tuleb ka kolme saaliga kino.
Järgmiseks sügiseks peaks Pärnu Keskus jõe poolt vaadatuna välja nägema selline. Lai 5 kinnistule kerkivasse kaubakeskusse tuleb ka kolme saaliga kino. Foto: Arhitektuuribüroo Peil Projekt OÜ

Pärnu Keskuse ärikeskuse osa omanik, Tartu Lõunakeskusega seotud ettevõte PK Arendus OÜ plaanib sel nädalal käivitada hanke keskuse juurdeehituse rajaja leidmiseks.

PK Arenduse juhatuse liige Jaan Lott ütles, et hankega läheb aega vähemalt kuu, laienduse ehitustöid soovib firma alustada sel aastal.

Kõik vajalikud load ja kooskõlastused ei ole Loti sõnul paigas. Ta märkis, et veel ei ole ettevõttel keskuse juurdeehituse ehitusluba, muinsuskaitse on küll oma loa andnud, kuid oodatakse päästeameti kooskõlastust.

"Projekt on kaante vahel, kinoga on leping sõlmitud," lausus Lott. Ta selgitas, et Pärnu Keskuse juurdeehitusse kavandatava kino operaatoriks tuleb Silverscreen Cinemase kaubamärgi all tegutsev New Europe Cinemas, mis on seni tegutsenud Lätis.

Lott rääkis, et keskusesse tuleb kolme saaliga kobarkino. "Midagi sarnast, nagu meil on Narvas Astri keskuses."

Juurdeehituse rajamise maksumuse kohta märkis Lott endiselt, et seda saab öelda pärast ehitushanke toimumist. "Võib juhtuda, et saame nii kõrged hinnad, et ei saagi tegema hakata."

Pärnu Keskuse olemasoleva hoone kohta ütles Lott, et seal on ettevõte "teinud enam-vähem kõik need liigutused ära, mis on võimalik ilma kapitaalsete ehitamisteta teha". Pühavaimu tänava läbimurre on tema sõnul avatud ja seal on kauplused sees.

"Nüüd on see maja avatud mitut pidi ja seega on seal liikumine hulga parem," rääkis Lott, märkides, et seda näitavad ka külastajanumbrid. "Esimese poole aasta tegevuse tulemusena on külastajate arv tubli kolmandiku kasvanud. Mõnel nädalal on kasv isegi 50 protsenti ja rohkem."

Uusi rentnikke on Loti ütlust mööda keskusesse samuti juurde tulnud: lähinädalatel avatakse mängumaa ja paar nädalat tagasi avas uksed taluturg. Ta tõi välja, et Pühavaimu tänava läbimurdes on Sportlandi outlet-pood, lastepood Kaks Karu ja Skandinaavia tekstiiliettevõtte Hansagrupp kauplus ning lähinädalate jooksul lisandub veel paar lastepoodi.

Loti maikuus BNSile antud info põhjal soovib PK Arendus rajada Pärnu Keskusele 2013. aasta lõpuks juurdeehituse, millega keskuse pind suureneks praeguselt veidi üle 6000 ruutmeetrilt enam kui 10 000 ruutmeetrini. PK Arenduse esialgne plaan oli avada uuesti Pühavaimu tänava läbimurre ning seoses sellega avada Pühavaimu tänava läbikäigu juures olevad seni tühjad poepinnad ja leida sinna uued rentnikud.

Edasi plaanis PK Arendus samasse kompleksi kuuluvale Pärnu kontserdimaja ja parkimismaja vahelisele Lai 5 kinnistule rajada vastavalt algsetele arhitektuursetele visioonidele kaubandus-teenindushoone, kuhu tuleks ka kino, mis seotaks Pärnu Keskusega.

Varasema info põhjal ostis mitme ettevõtte, sealhulgas tekstiilitootja Wendre juhatuse liikmele Vahur Roosaarele kuuluv OÜ Stevara veebruaris toimunud enampakkumisel Pärnu Keskuse ning Merko Ehitus ostis keskuse poolelioleva parkimismaja. Stevara müüs märtsi keskel Pärnu Keskuse äripindade osa PK Arendusele, jätkates ise kinnistul asuvate korterite viimistluse ja müügiga.

Pärnu linnavalitsus andis möödunud nädalal nõusoleku, et Merko Ehitus Eesti võib parkimismaja hoonestusõiguse võõrandada Port Artur Gruppi kuuluvale OÜ Albertusele. Merko sõlmis sel kevadel Albertusega Pärnu parkimismaja arendamiseks koostöölepingu.

Krediidiinfo andmeil on 2011. aasta novembri lõpus asutatud PK Arenduse omanikud Lõunakeskus OÜ, Jaan Lott, Ülo Hage, Helju ja Väino Põllumäe ning Eve Kirs. Ettevõtte juhatuses on Jaan Lott, nõukogu liikmed on Väino Põllumäe, Ülo Hage ja Eve Kirs.

Pärnu Keskus kuulus varem pankrotis OÜ Aida Partneritele ja parkimismaja pankrotis OÜ Win Marketsile. Aida Partnerite arendatud ja Eston Ehituse ehitatud Pärnu Keskus avati kaks aastat tagasi märtsis, arendaja teatel investeeriti keskusse üle 400 miljoni krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles