Arutusele tuleb Tellissaare hoiuala väärtus

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vändra vallas Tellissaare hoiualal kasvab Eestis haruldane mesimurakas ja sealt leiab Kalevipoja vestitasku kivi, millest mööda viis rootsiaegne sõjatee.

Üleeuroopalisse loodusalade võrgustikku jääv 351 hektari suurune hoiuala aitab kaitsta nii Tellissaare raba kui seda ümbritsevaid metsi, selle kaitsekorralduskava tutvustamiseks toimub oktoobri viimasel teisipäeval Vändra vallamajas kaasamiskoosolek. Kava tellis keskkonnaamet kui kaitsealade valitseja ja koostas MTÜ Eesti Märgalade Ühing.

Ökoloog Raimo Pajula kui kava üks autoreid selgitas, et olulisemad plaanitavad kaitsetegevused on Tellissaare rappa ulatuvate kuivenduskraavide tammitamine, kaitseala piiride tähistamine ja alal seni uurimata rabalinnustiku inventeerimine.

Tellissaare hoiuala lähedal paikneb tähelepanuväärsetest loodusobjektidest üks Pärnumaa suurimaid rändrahne, paarikümnemeetrise ümbermõõduga Kalevipoja vestitasku kivi ehk viie valla piirikivi.

Kaansoo küla lähedal on aga Eestis ainus säilinud arktilise taimeliigi – mesimuraka kasvuala.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles