Ettevõtjate ootused selguvad Randiväljal

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaara-Manni puhketalu.
Klaara-Manni puhketalu. Foto: Henn Soodla

Pärnu- ja Viljandimaa piirile jääv Soomaa rahvuspark on rahvusvahelise tähtsusega looduskaitseala, mis hõlmab 39 640 hektarit ja millel tegutsemine nõuab ettevõtjatelt lisateadmisi.

Soomaa piirkonna käsil oleva teemaplaneeringu koostamisest tulenevalt toimubki teisipäeval Tori vallas Randivälja külas Klaara-Manni puhkemajas ettevõtluspäev. Sellel kõneleb Viljandimaal tehtud turismiettevõtluse uuringust sealse arenduskeskuse juhataja ja investorteeninduse konsultant Kaarel Lehtsalu, kes muu hulgas käsitleb elukeskkonna ja ettevõtluse koosmõju Soomaal.

Seda, kuidas piirkonda saab edendada Euroopa Liidu maaelu toetusprogrammi Leader meetmest, selgitab rohelise jõemaa koostöökogu tegevjuht Merle Adams.

Oma ettevõtete tegevusest ja saadud kogemustest, aga ka ootustest seoses Soomaa piirkonna teemaplaneeringuga kõnelevad kohalikud ettevõtjad Heitti Sosi Rätsepa külast, Martin Kabin Aesoo, Rein Rändvee Riisa ja Sven Nielsen Jõesuu külast.

Kõnealuse planeeringu kohta ütleb sõna sekka Kaansoo küla elanik ettevõtja Raiko Gustavson.

Arutusele tuleb ka piirkonnale sobiv ettevõtlustugi, mida võiks pakkuda Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskus.

Soomaa piirkonna teemaplaneeringut koostavad Pärnu ja Viljandi maavalitsus ja keskkonnaamet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles