Kaismal kirjutati liitumisele alla

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Henn Soodla

Täna mõni minut enne kella 14 lõi Vändra vallavolikogu esimees Ilmar Teevet Kaisma vallamaja ukse valla ja õige pea tegi sama Kaisma vallavolikogu esimees Ingrid Sillaste.


Mõlemad oma valla põllumajandusettevõtete juhid ja suurimad tööandjad, olid nad tulnud nüüd kogu rahva eest alla kirjutama kahe valla liitumislepingule. Kaisma viimane vallavanem Kalju Metsoja oli lauanurgale näha pannud president Toomas Hendrik Ilvese saadetud ja lisatud soovidega ühisfotod, tehtud hiljutisel kohtumisel 11. märtsil omavalitsusjuhtidega sealsamas Kaisma vallas.



Sillastel oli kaasas presidendi tookord kingitud pliiats kavatsusega sellega liitumislepingule alla kirjutada, kuid siis selgus, et presidendi pliiats on musta tindiga, allakirjutamiseks tuleb kasutada aga sinist tinti.



Mõlemal volikogu juhil tuli kribada oma pookstavid neljas eksemplaris igale lepingulehele ja seitsmele lisale. Teevet heitis vahepeal pintsakugi seljast ja läks pikalt allkirjalt üle lühikesele. Kokku võttis allkirjade andmine aega poolteist tundi.



“Hea tunne hakkab tulema, saab suurema hõlma alla,” kostis Kalju Metsoja. “Ja meie saame järveomanikuks,” muheles Teevet vastu. Kuid lisas tõsinedes, et kuigi üksikisikute tasandil võivad töökohamuudatused liitumisel valusad olla, on seda rahvale vaja ning et Pärnumaale tuleks üldse jätta viis-kuus valda ja peaminister Ansip peaks selles suunas märksa kindlakäelisemalt tegutsema kui seni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles