Tulekahjuhäire tekitanud korteriomanik ei tahtnud päästjaid tuppa lasta

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pliit. Foto on illustreeriv.
Pliit. Foto on illustreeriv. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Eile kell 8.18 sai häirekeskus teate, et Pärnu linnas Mai tänaval on kortermaja trepikojas tunda kõrbelõhna.

Kohale sõitnud päästjad selgitasid välja, millisest korterist kõrbelõhna tuli, kuid omanik keeldus esialgu päästjatele ust avamast.

Pärast politsei kaasamist pääsesid päästjad korterisse, kus selgus, et inimesel oli toit pliidil kõrbema läinud.

Päästjad kontrollisid põlengukoha üle, ventileerisid ruumid ja selgitasid korteriomanikule, et toitu ei tohi jätta järelevalveta ja õnnetuse korral tuleb alati päästjatele uks avada.

Päästeameti Lääne päästekeskuse pressiesindaja Evelin Trink märkis, et toidukõrbemisest on korduvalt alguse saanud tõsised tulekahjud, mis on hävitanud nii korteriomanike kui naabrite vara.

„Tuletame meelde, et pärast söögitegemise lõpetamist tuleb pliit välja lülitada ja potid-pannid sellelt eemaldada,“ ütles Trink.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja sõnutsi on samasuguseid olukordi tulnud ette aeg-ajalt varemgi.

Trink selgitas, et päästjad teevad oma tööd ja enne nad ei lahku, kui sündmuskoht on üle kontrollitud.

„Päästjaid ei ole mõtet karta. Nad oskavad anda hinnangu, kas põlengukoht on pärast kustutamist ohutu ja midagi ei ole jäänud hõõguma, nii et sealt võiks tekkida uus põleng,“ lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles