Jaak Aaviksoo: Lugupeetud omavalitsusjuht

Jaak Aaviksoo
, minister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo.
Jaak Aaviksoo. Foto: PP

Haridus- ja teadusministeerium on valmis kaasrahastama meetmest „Gümnaasiumivõrgustiku korrastamine” ette nähtud omafinantseeringu ulatuses koolihoonete ehitamist ja sisustamist.

Kaasrahastamise eelduseks on kokkulepped puhta gümnaasiumi pidamise riigile üleandmise, projekti tegevuste, eelarve ja hoonete tulevase kasutuse või omandi kohta.

Puhaste gümnaasiumide hoonete puhul eeldame kompaktset ja efektiivset ruumikasutust, madalaid ülalpidamiskulusid ning spordisaalide osas ruumide ühiskasutust teiste kohaliku omavalitsuse koolidega või kogukonnaga.

Soovime Teile veel kord rõhutada, et nii käesoleva meetme kui planeeritavate 2014+ meetmete eesmärgiks ei ole hoonete rekonstrueerimine, vaid efektiivse tänapäeva nõuetele vastava koolivõrgu loomise ja sellega kaasnevate investeeringute toetamine.

Viimase 20 aasta jooksul on üldhariduskoolide õpilaste arv oluliselt vähenenud ja enamikus piirkondades jätkub õpilaste vähenemise tendents veel vähemalt kümme aastat.

Olemasolevate, minevikus kõrge õpilaste arvu tarbeks ehitatud koolihoonete samas mahus rekonstrueerimine ei ole sageli otstarbekas ja kaaluda tuleks iga hoone puhul uutes funktsioonides kasutuselevõtu võimalusi, ebavajalike või ebamõistlike hooneosade lammutamist, vajadusel ehitades gümnaasiumidele või põhikoolidele uued tänapäeva nõuetele vastavad kompaktsed koolihooned.

Lugupidamisega Jaak Aaviksoo, minister

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles