RMK ootab metsa istutama

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RMK ootab vabatahtlikke metsa istutama.
RMK ootab vabatahtlikke metsa istutama. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval, 16. mail toimub Pärnumaa ja teisteski metsades üle Eestimaa taas iga-aastane RMK metsaistutuspäev, kuhu oodatakse kaasa lööma vabatahtlikke.

Pärnumaal kogunevad metsaistutajad Surju valda Laadile sealsesse bussipeatusesse.

RMK kodulehe

kaudu registreeritakse Pärnumaa metsaistutusaktsioonile 200 loodusesõpra.



Kui seltskond koos, suundutakse juhendajaga istutuskohtadesse, kus toimub täpsem instrueerimine ja parimate töövõtete näitamine.



Puude istutamine kestab orienteeruvalt 2-3 tundi, pärast seda ootab istutajaid kosutav lõunasöögipaus. Kõikidele metsaistutajatele on RMK tänutäheks varunud väikesed üllatused.



Osalejatel palutakse kaasa võtta isiklikud töökindad ning võimaluse korral labidas ja ämber.



Ligipääs kohtumispaigale ja parkimisvõimalused on kogunemispunktides, kuid päralejõudmine istutuspaika jääb seekord metsasõprade endi hooleks.



Et kevadisel ajal leidub metsades juba ohtralt puuke, tasuks enne istutuspäeva kaaluda võimalust lasta end puukentsefaliidi vastu vaktsineerida. Arvestada tasuks ilmastikuga ning soovitavalt kaasa võtta vihmakindlad riided ja jalanõud.



Soovijaid oodatakse metsaistutuspäevale registreeruma 27. aprillist 14. maini või vabade kohtade täitumiseni.



Registreerumiseks tuleb kaardilt esmalt valida sobiv maakond, seejärel täpsem kogunemiskoht ja sisestada oma andmed.



Osalejaid saab kirja panna nii ühe kaupa kui grupina, registreerumislehel on ära näidatud vabade kohtade arv vastavas istutuskohas. Tuginedes RMK senistele kogemustele, võib metsaistutuspäeva pidada jõukohaseks lastele alates 10. eluaastast.



Metsaistutuspäeval osalemise tasu on 50 krooni kätepaari kohta. Osalustasu kantakse ühiskassasse, mille eest kaetakse istutuspäeva korraldus- ja toitlustuskulud. Osalustasu maksmine toimub ainult ülekandega, RMK kodulehel oleva registraatori kaudu.



Tänavu saab riigimetsas puid kasvama panna kokku kaheksas paigas Harjumaal, Järvamaal, Raplamaal, Lääne-Virumaal, Pärnumaal ja Tartumaal. Kogunemine leiab aset laupäeval, 16. mail kell 9.30-10 istutuskohtade lähedusse üles seatud kogunemispaikades. Täpsed kohajuhised antakse registreerumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles