Lastearst kõneleb allergiast

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viigi Viil.
Viigi Viil. Foto: Erakogu

Neljapäeva õhtul tutvustab lastearst ja allergoloog Viigi Viil Pärnu keskraamatukogu alumises saalis uusi suundi allergoloogias.

Pärnu enesetäiendajate seltsi korraldatud loengute raames toimuval õhtul on kõneks allergia. Allergia ehk ülitundlikkuse all mõistetakse organismi ebatavalist reageerimist mingile välisele või organismis olevale ainele.

Allergia kohta on internetist lugeda palju, samal ajal tekitab see info suurt segadust. Küsimuste ja hirmude hulk aina suureneb.

Allergiahaiguste puhul võivad olla kahjustatud hingamiselundid, nahk, limaskestad, veresooned, süda, liigesed, seedeelundid, neerud, närvisüsteem. Seega on allergiahaigustele omased väga mitmekesised haigustunnused.

Emad on mures, kui lapsel ilmub täpike põsele või lähevad põsed punaseks ja keel laiguliseks – kas see ongi nüüd allergia? Või ülitundlikkus? Mis seal vahet on? Ja mida see tähendab?

Lapsevanematel on hirm, et allergia läheb astmaks, et allergia on päritav, geenidest, ja midagi muuta ei saa. Viigi Viil kõneleb, millised on tänapäeval ravivõimalused, mis viib immuunsüsteemi „endast välja“, on see haigus pärilik, keskkonnast mõjutatud või käitumisharjumustega seotud.

Lastearst vaatleb allergiateemat tavapärasest pisut erineva nurga alt, jagab praktilisi nõuandeid ja juhendeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles