Pärnu poliitmaastikul valitseb vaikus

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavolikogu.
Pärnu linnavolikogu. Foto: Henn Soodla

Pärnus sügisel võimu pärast võitlema asuvatest erakondadest on oma esinumbrid välja käinud Keskerakond, ülejäänud on äraootaval seisukohal.


Keskerakond nimetas sisevalimiste tulemusel juba varakevadel linnapea kandidaadiks praeguse meeri Mart Viisitamme ja volikogu esimehe pretendendiks ettevõtja Toivo Ninnase.

Isamaa ja Res Publica Liidu Pärnu osakonna esimehe Raul Sarandi sõnutsi on erakond otsustanud, et nemad enne sügist lõplikke kandidaate linnapea ja volikogu juhi kohale ei nimeta. "Me ei kiirusta kevadel ega suvel, suvel pole vaja ju seda tipp-poliitikat teha," leidis Sarandi.

Praegu arutatakse Sarandi väitel platvorme ja programme ning seda, kuidas neid ellu viia. "Siis lõpuks leiame inimese, kes endale selle vastutuse võtab," lisas ta.

Nagu Sarandi tunnistas, ega kandideerida tahtjaid väga palju ole. "Selline kutsumise ja motiveerimise töö käib paljuski," nentis ta. "Poliitika on ju tehtud mustaks ja räpaseks." Kellega läbirääkimisi peetakse, ei soostunud Sarandi aga avaldama.

Sotsiaaldemokraatide Pärnu piirkonna esimees Epp Klooster teatas, et sotsiaaldemokraatidel on linnapeakandidaat sõelale jäänud. Tõsi, avalikult hõigatakse see nimi välja 9. juunil, pärast seda, kui otsus on üldkoosolekul kinnitatud.

"Läbirääkimised ei ole väga keerulised olnud, kuigi ega see Pärnu linnapeaks saamine praegu nii väga suur meepott tundu olevat," märkis Klooster.

Cardo Remmel, Rahvaliidu esindaja Pärnu linnavolikogus, tunnistas, et nemad pole oma kandidaate veel leidnud. "Rahvaliit on olukorda arutanud, ilmselt aga tuntakse, et Pärnu linnas väga tugevad ei olda, nii et selles mõttes ei ole mingeid otsuseid tehtud," sõnas ta. Samuti ei osanud Remmel prognoosida, millal leiab Rahvaliit enda hulgast need inimesed, kelle kandidatuur üles seada.

Reformierakonna Pärnu piirkonna arendusjuhi Erki Meltsa väitel ootab erakond, millal Euroopa Parlamendi valimised möödas. "Las need rahunevad maha ja siis me tuleme oma kandidaatidega välja," lubas ta. Liiati pole praegu lõplikke valikuid tehtud.

Samal ajal käivat Reformierakonnas väga aktiivne oktoobrikuiste valimiste ettevalmistamine. "Meil on soov võita kohalikud valimised ja Keskerakonnale ikkagi lõplikult ära teha," kinnitas Melts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles