Läti jaht tõmmati lõpuks madalikult lahti

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti purjekas Santa Rita tõmmati eile madalikult lahti.
Läti purjekas Santa Rita tõmmati eile madalikult lahti. Foto: Piirivalve

Häädemeeste lähedal madalikule sõitnud Läti purjekas Santa Rita tõmmati lõpuks kividelt lahti ja jõudis eile õhtuks puksiiri slepis õnnelikult Pärnu sadamasse.


Reede hommikul hätta jäänud purjeka tõmbas vabasse vette Pärnu sadama süvenduslaev. Abi oli sellestki, et veetase oli õnnetuse sattumise ajaga võrreldes ligi 40 sentimeetrit tõusnud, vahendas ERR.ee teleuudiseid.



Santa Rita, viieliikmelise meeskonnaga kaheksa tonni kaaluv jaht alustas reedel öösel Salacgrivast teekonda Pärnusse, et osaleda avamerejahtide võidusõidul "Baltic Open Regatta".



Jaht sõitis poolteist kilomeetrit Häädemeeste rannikust kividele ja oli samas paigas veel täna pärast keskpäeva.



Piirivalve lennusalga helikopter aitas reedel haiglasse toimetada ühe jahimeeskonna liikme, kellel olid terviseprobleemid.



Jahi madalikult vabastamiseks palus selle omanik abi Pärnu sadamalt. "Vaatasime, et süvendaja Watermasteri ja puksiiri abiga on ehk võimalik ta välja tõsta kivide pealt," ütles Pärnu sadamakapten Riho Prints.



Prints lisas, et eile oli veetase umbes 30-40 sentimeetrit tõusnud võrreldes sellega, kui jaht madalikule kinni jäi, mis aitas purjeka vabaks päästa.



Udy Yosha, kes oleks jahimeeskonnaga Pärnus ühinenud ja ka ise regatist osa võtnud, kannab nüüd omaniku palvel hoolt aluse päästmise eest. Temagi ei tea täpselt, mispärast talle tuttavad purjetajad kividele sõitsid.



"Tee on pikk, võib-olla nad tahtsid lõigata. Aga oli torm ja võib-olla tegid nad navigeerimises vea. Oli see tormi pärast või juhtus midagi muud. Saame teada, kui nad on kaldal," sõnas Udy Yosha.



Yosha andmetel on jaht kindlustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles