Kehtestati vaieldud detailplaneering

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninga 30a hoone Pärnus.
Kuninga 30a hoone Pärnus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu linnavolikogu kehtestas ligi viis aastat tagasi algatatud Pühavaimu, Rüütli, Kuninga ja Hospidali tänava vahelise ala detailplaneeringu.


Varem oli selle ala detailplaneering kehtestatud osaliselt, sest kinnistu Pühavaimu 16 oli esitanud vaide Kuninga 30a vastu tolle võõra kinnistu kohale ehitatud katuseräästa pärast.



Peale selle on Kuninga 30a omanik Eesti Punane Rist alustanud kohtuteed Pärnu linnavalitsusega, et nõutada sellelt hoonele kasutusluba, mida samuti veel ei ole.



Nüüd, kui detailplaneering kehtestati kogu ulatuses, tuleb Kuninga 30a-l koristada võõra kinnistu kohalt oma katuseräästas ja alluda korraldusele kinni müürida kolm teise korruse akent, enne kui majale kasutusloa saab.



Eesti Punase Risti jurist-konsultant Lembit Liivak ütles Pärnu Postimehele, et nad jätkavad kohtuteed ja kui vaja, nõuavad kohtu kaudu linnavalitsuselt sisse oma Pärnu maja ümberehitamise kulud. (PP)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles