Lasertooli kasum suurenes mullu 3,3 miljonile eurole

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaal tegutseva AQ Lasertooli põhitegevusalaks on allhanke korras lehtmetallist, peamiselt alumiiniumist ja terasest toodete valmistamine maailma juhtivatele ettevõtetele eelkõige auto-, rongi- ja energeetikatööstuses.
Pärnumaal tegutseva AQ Lasertooli põhitegevusalaks on allhanke korras lehtmetallist, peamiselt alumiiniumist ja terasest toodete valmistamine maailma juhtivatele ettevõtetele eelkõige auto-, rongi- ja energeetikatööstuses. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa ettevõtte AQ Lasertool OÜ puhaskasum suurenes eelmisel aastal aastaga 2,8 miljonilt 3,3 miljonile eurole.

Käive püsis 18,2 miljonil eurol, millest 13,9 miljonit andis müük Rootsis, selgub ettevõtte aastaaruandest. Tehingutes tarnijate ja klientidega on suure osakaaluga tehingud, mis toimuvad Rootsi kroonides, mistõttu on olemas reaalne valuutakursi risk. Ettevõte peab läbirääkimisi klientide ja tarnijatega edasiseks arveldamiseks eurodes.

Ettevõtte juhatusse kuuluvad Claes Håkan Mellgren, Ragnar Koppel ja Per Olof Andersson. Ettevõte kuulub Rootsi ettevõttele Aros Quality Group.

Detsembri lõpu seisuga töötas ettevõttes 195 inimest. Eelmise aasta esimese poole käive oli oodatust tunduvalt madalam ja seetõttu oli ettevõte sunnitud töötajaskonda vähendama 160 töötajani. Keskmiselt olid 177 töötaja tööjõukulud 3,2 miljonit eurot.

Ettevõtte 2012. aasta investeeringute kogumaht põhivarasse oli 900 000 eurot võrreldes 2011. aasta 700 000 euroga. Ettevõtte jaotamata kasum oli aastavahetuseks kaheksa miljonit eurot.

Ettevõtte põhitegevusalaks on allhanke korras lehtmetallist, peamiselt alumiiniumist ja terasest toodete valmistamine maailma juhtivatele ettevõtetele eelkõige auto-, rongi- ja energeetikatööstuses.

Ettevõtte üheks strateegiliseks eesmärgiks on leida uusi turge ja eesmärgi täitmiseks suurendati 2011. aasta vältel müügiorganisatsiooni. Selle tulemusena on planeeritud netorealisatsiooni kasv 2013. aasta lõpuks ligikaudu 15 protsenti võrreldes 2012. aastaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles