Tori valla 9. kodukandipäev jõuab Rätsepa külla

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori valla lipp.
Tori valla lipp.

Tori valla 20 külast ühes väikseimas, vaid 36 elanikuga Rätsepa külas peetakse lõikuskuu esimesel päeval kodukandipäeva, mis tavakohase üritusena üheksas.


“Tori valla kodukandipäev on traditsiooniline üritus, mis toimub igal aastal ise külas, korraldajad on siis küla ja vallavalitsus,” selgitas abivallavanem Erika Nõmm.



Kodukandipäeva eelkäija teemaüritusena oli koduloopäev. Sellisena nagu nüüd, et kavas on spordivõistlused, kultuuriprogramm ja ajalootund, toimub see päev üheksandat korda.



“Algselt korraldasid kodukandipäeva suured külad, kuid juba neli aastat on järg väikeste külade käes,” lisas Nõmm.



Rätsepa külas Ritsu talu õues tõmmatakse kodukandipäevi avav Tori valla lipp masti 1. augustil kell 12 vallavanem Enda Lingi osavõtul.



Järgneb looduskaunis kohas asuva Rätsepa küla ajalootund, seejärel pakuvad pinget oma tegevust tutvustavad Lääne-Eesti päästekeskuse töötajad.



Küladevaheline sportlik jõuproov algab kell 13.30, tuleb lasta vibuga märki, teaterajal kanda vett. Kavas on jõuala, jahilaskmine, külavanemate ja veteranide võistlus.  



Avatud on ise-tehtud-hästi-tehtud kauba laat, kus letile laotakse käsitöö ja koduküpsetised. Lapsed võivad lustida batuudil, lasta endale teha näomaalinguid, lüüa kaasa eakohastel võistlustel ja mängudes.



Kell 18.30 algab kanuumaraton, selleks ajaks on kuulatud pillilood ja jälgitud külade moetutvustajaid.



Päeva kavas on fotojaht, kus jahtijate ülesanne on leida üles paberfotodel neile ette antud kohad ja neid pildistada.



Päeva nutikamate ja kiiremate autasustamine jääb õhtusse, misjärel saab hakata lõkketule paistel jalga keerutama ansambli Rahamassin saatel.



“Auhinnafond on kujunenud tänu kohalikele ettevõtjatele, kes igal aastal selleks valla kodukandipäevade korraldajatega meelsasti koostööd teevad,” lausus Erika Nõmm.  



Tuleval aastal Tori valla kodukandipäeva korraldajakülale annab tänavune tegija edasi Rändava Laua, kuhu on sisse uuristatud eelnevalt samasuguse ürituse eest hea seisnud külade nimed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles