Erakonnad esitavad järjest Pärnu linnapea kandidaate

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi kandidaatide duellis Pärnu linnapea kohale saatis parteikoosolekul edu Annely Akkermanni. Mart Alliku (vasakul) sai kolm korda vähem hääli.
IRLi kandidaatide duellis Pärnu linnapea kohale saatis parteikoosolekul edu Annely Akkermanni. Mart Alliku (vasakul) sai kolm korda vähem hääli. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Erakonnad esitavad üksteise järel kandidaate Pärnu linnapea ametikohale.


Kõige värskem linnapeakandidaat on praegu Kihnu vallavanemana töötav Annely Akkermann, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Tema kandidatuuri kinnitas Isamaa- ja Res Publica Liidu Pärnu osakonna üldkogu. Kihnu saarega seotuna pole Akkermann Pärnu poliitikas osalenud ja on seetõttu üllatuskandidaat.

"Ma puhtalt isiklikel põhjustel tahan järgmised neli aastat elada Pärnus. Kihnuga on mul süda rahulik, sest seal on noor ja teotahteline meeskond ning minu koht ei jää seal tühjaks," rääkis Akkermann.

Varem on oma linnapeakandidaadi teatanud sotsiaaldemokraadid ja Keskerakond, viimases on see Mart Viisitamm, kes kinnitas, et sisevalimistel oli kandiaate teisigi.

"Lõpptulemusena oli nii, et üheksast erakonnakogust ja -klubist seitse esitasid minu kandidatuuri," selgitas Viisitamm ja lisas, et kandideerimisotsus tuli pika kaalumise järel.

Reformierakonna linnapeakandidaadina on räägitud maavanem Toomas Kivimägist.

"Tegelikkuses ei ole ma seda otsust tänaseks päevaks langetanud. Peamine põhjus on kehtiv avaliku teenistuse seadus, mis keelab kohaliku omavalitsuse üle süstemaatilist järelevalvet teostanud riigiametnikul asuda kolme aasta jooksul pärast ametist vabastamist  tööle sinna kohalikku omavalitsusse," selgitas Kivimägi.

Kivimägi märkis siiski, et hulk maavanemaid kavatseb vaatamata sellele piirangule kandideerida, mistõttu see kinnitab usku, et seadusemuudatus tuleb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles