Aus Pärnu tahab lüüa värske algusega

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisliidu Aus Pärnu linnapeakandidaat Martin Helme.
Valimisliidu Aus Pärnu linnapeakandidaat Martin Helme. Foto: Ants Liigus

Valimisliit Aus Pärnu esitas teisipäeva õhtul Pärnu valimiskomisjonile oma kandidaatide nimekirja, milles on 22 inimest. Ausa Pärnu linnapeakandidaat on Martin Helme ja valimisliit on seadnud eesmärgiks võtta vähemalt kolmandiku volikogu kohtadest.


”Meie nimekirja koostamise põhikriteerium oli tuua valimistel poliitikasse täiesti uusi inimesi, kes on puutumata ja rikkumata varasemast läbinisti korrumpeerunud mentaliteedist ning kes on seni oma tegevuses näidanud üles ausust, töökust, põhimõttekindlust ja valmidust teha ära midagi ka teiste jaoks, mitte ainult endale,” selgitab Martin Helme meediale saadetud pressiteates.



Vanim liige nimekirjas on 84aastane Sinimägede veteran ja metsavend Osvald Saulep, noorim on 24aastane ülikoolis kehakultuuri õppiv Timar Senješ. Nimekirjas on ettevõtjaid, kirikuõpetajaid, pedagooge, sotsiaaltöötajaid, kaitseliitlasi, nagu Pärnu maleva endine pealik Kalle Ojaste.



“Tegu on päris hea läbilõikega Eesti ühiskonnast ja Pärnu elust, mis annab meile veendumuse, et oleme võimelised vaatama linna valitsemist uue ja värske pilguga,” ütleb Helme.



”Nimekirja tugevaimaks küljeks peangi seda, et tegu on n-ö puhta lehega. See loob eelduse, et valituks osutumise korral ei olda nõus minema käsi-peseb-kätt kokkulepetele ega võtma omaks varasemat mudataseme poliitilist kultuuritust. Aus Pärnu kavatseb seista korruptsiooni ja onupojapoliitika vastu ning linnaelanike huvide eest. Küllap deklareerivad kõik teisedki sedasama, aga nimekirjad, mis tuginevad peamiselt vanadele volikoguhuntidele, ei luba seda tõsiselt võtta," leiab Helme.



Aus Pärnu esitleb lähipäevil oma valimisplatvormi, milles on pandud suurt rõhku linna rahaasjade korda saamisele, majanduse ja ettevõtluse edendamisele ning elukeskkonna parandamisele.




Valimisliidu nimekiri


1.    Martin Helme, kirjastus Kunst tegevdirektor, linnapeakandidaat,


2.    Enn Veesalu, Pärnu kutsehariduskeskuse ehitusfüüsika lektor,


3.    Tõnu Kuusemaa, Agape keskuse juht,


4.    Kalle Ojaste, eruohvitser,


5.    Aarne Heide, pastor,


6.    Tiina Niin, TÜ majandusteaduskonna magistrant,


7.    Marge Arumäe, õpetaja,


8.    Priit Soosaar, tootmise planeerija,


9.    Osvald Saulep, vabadusvõitleja,


10.    Jaanika Müürsepp, Pärnumaa kutsehariduskeskus koolitusjuht,


11.    Robert Sosaar, väikeettevõtja,


12.    Päevi Pitko, sotsiaaltöö vabatahtlik,


13.    Ester Murrand, koorijuht,


14.    Igor Antonov, dispetšer,


15.    Anne-Ly Roos, koduperenaine,


16.    Paul Davidson, misjonär,


17.    Ergo Haar, ettevõtja,


18.    Priit Kohala, kujundaja,


19.    Anne Kontus Hermann, pastor,


20.    Jargo Paikla, tootmisjuhi abi,


21.    Jüri Saamel, muusik,


22.    Timar Senješ, üliõpilane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles