Enno Tammekivi kohtuasi võidakse lõpetada

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enno Tammekivi.
Enno Tammekivi. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pistisevõtmises süüdistatava kunagise Pärnu linnavalitsuse ehitusteenistuse juhataja Enno Tammekivi ja pistise andmises süüdistatavate AS Teede Tehnokeskuse töötajate kohtuasi võidakse otstarbekuse kaalutlusel lõpetada.



Tänasel eelistungil esitasid Tammekivi, Teede Tehnokeskuse, Jüri Kivi, Valev Kuusemäe ja Hillar Variku kaitsjad taotluse kriminaalmenetluse seadustiku paragrahvi 202 alusel. See paragrahv võimaldab juhtudel, kui süü ei ole suur ning isikud on asunud tekitatud kahju heastama, tasunud menetluskulud ja võtnud kohustuse kulud tasuda, prokuröril ja advokaatidel karistuses kokku leppida ning kohtult taotleda, et kohus kriminaalmenetluse lõpetaks.



Täna asusidki ringkonnaprokurör Elle Keeman ja kaitsjad eesotsas Monika Mägiga kokku leppima, kui suured on kriminaalmenetluse kulud ja tekitatud kahju ning mitu tundi üldkasulikku tööd kohtualused peavad tegema. Kohtunik Igor Pütsep kuulutab kohtuasjas otsuse välja 15. septembril kell 15.



Süüdistuse kohaselt võttis aastatel 2006-2007 Pärnu linnavalitsuse ehitusteenistuse juhatajana töötanud Tammekivi vastutasuna enda poolt oma ametiseisundit kasutades toimepandud tegude eest vastu vara veidi rohkem kui 600 000 krooni ulatuses. Menetluse lõpetamine eeldab, et nii tema kui pistise andjad tunnistavad end süüdi.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles