Saksa tehnoloogiakool aitab tööturul läbi lüüa

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa tehnoloogiakooli direktor Indrek Alekõrs toob Euroopa harjutusfirmade kogemuse Eestisse.
Saksa tehnoloogiakooli direktor Indrek Alekõrs toob Euroopa harjutusfirmade kogemuse Eestisse. Foto: Urmas Luik

Majandusarvestuse õppurid võivad Pärnu Saksa tehnoloogiakoolis omandada euroopaliku praktikakogemuse, sest homsest hakkab kool järk-järgult rakendama Euroopa Liidu kutsekoolides levinud raamatupidamise väljaõppesüsteemi.



Saksa tehnoloogiakooli direktori Indrek Alekõrre ütlust mööda on raamatupidamise eriala õppuritel tihti mure, et praktikafirmades ei saa kõike iseseisvalt teha ja seega oskusi omandada, sest vastutusrikkale materjalile ja pangatehingutele praktikandid ligi ei pääse.



Nii loobki Saksa tehnoloogiakool Austria ja Saksamaa eeskujul võimaluse omandada harjutusfirmas perfektsel tasemel nii professionaalsed kui meeskonnatöö oskused. Euroopa Komisjoni heakskiidetud kooli projekti baasil siiratakse Eestisse Saksamaa ja Austria harjutusfirmade väljatöötatud metoodika, korraldus, kogemused ja kvaliteedi tagamise süsteem.



Projekti tulemusena luuakse harjutusfirma, mis kujutab endast reaalset ettevõtet Eesti tingimustes koos praktilise õppimisega. Peamine osa selles on raamatupidamise kõigi tegevuste harjutamisel ja omandamisel, mis lähtub tervikliku firma tegevusest, kuid kujutab endast simulatsiooni koos pangandusega. Firma liitub üleeuroopalise võrgustikuga (EUROPEAN).



Alekõrre sõnade järgi võimaldab niisugusel viisil omandatud kvalifikatsioon lõpetajatele paremaid väljavaateid tööjõuturul, sest tööandja ei pea tööd alustavale inimesele enam raamatupidamise praktilist poolt õpetama – see on harjutusfirmas omandatud.



Alekõrs avaldas lootust, et koostöö raames laieneb selline praktikavõimalus teistessegi koolidesse. “Siis saaksime harjutusfirmade võrgustiku Eestis, mis kuulub Euroopasse ja võimaldab rahvusvahelist suhtlemist õppimise kaudu,” ütles ta.



Homme algav siirdeprotsess kestab 18 kuud ja läheb maksma üle kahe miljoni krooni.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles