Pärnumaa tippettevõttena troonib AQ Lasertool

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nagu Eestiski, on Soomes puudus oskuslikest keevitajatest.
Nagu Eestiski, on Soomes puudus oskuslikest keevitajatest. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tiitli “Pärnumaa parim ettevõte 2009” ja Pärnumaa Karu auhinna pälvis AQ Lasertool OÜ, mille esindaja rahvusvahelise konverentsi “Ettevõtluse laiendamine Läänemere piirkonnas” lõppedes Tartu ülikooli Pärnu kolledži raamatukogus nagu teisedki tänavused tipptegijad auhinnad vastu võttis.


Pärnu linna- ja maavalitsuse, ettevõtlus- ja arenduskeskuse ning SA Pärnumaa Turismi esindajad andsid meened ja tänukirjad neile, kes on arvatud 2009. aasta parimate ettevõtjate ja tegusamate tegijate hulka. Tunnustussõnu ütles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kantsler Marika Priske, muusikalist elamust lisas vokaalkvintett Sürrsasi.

Tänavune Pärnumaa parim ettevõte AQ Lasertool OÜ on rahvusvahelise kontserni tütarettevõte, mis on asutatud 2003. aastal ja tegutseb Audru vallas Lemmetsa külas. Põhitegevus on metallitöötlemine, konstruktsioonide valmistamine auto- ja rongitööstusele. Üle 130 töötajaga tehase juht Ragnar Koppel on pärit Pärnust.

Pärnumaa tõusva tähe tiitli pälvis selleaastase töö põhjal Oshino Electronics Estonia OÜ, mis tegutseb kõrgtehnoloogia sektoris ja tegutseb Pärnus.

Pärnumaa maaelu edendaja aunimetust vääris Saarde vallas Saarde külas tööd andev Taritvo AS, mis valdavalt toodab eksportmööblit.

Pärnu linna ettevõtluse peaauhinna võitis AS Japs,  aasta tööstusettevõte on OÜ Scanfil, suurima tööandja tiitli pälvis linnas tootmispinda laiendanud AS Wendre. Töötajasõbralik ettevõte on A. L. Medical AS ja aasta turismiarendaja Tartu ülikooli Pärnu kolledž.

SA Pärnumaa Turismi auhinna “Aasta turismitegu 2009” pälvis Audru vallavalitsuse ja Seikluspark OÜ ettevõtmine, mis pakub Valgerannas külastuselamust.

SA Pärnumaa Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse auhinna Pärituult Pärnumaalt sai parima toote valmistajana Frontier Hockey OÜ.

Täna anti Pärnu linnakodanike ja turistide küsitluse tulemusena üle Kuldse Oaasi auhinnadki.

Parim toitlustuskoht ja lapsesõbralikem teenindaja on pitsarestoran Steffani (Kingexport OÜ), parim tee või kohvi nautimise koht on Teatrikohvik (Pärnu teater Endla), parim ööklubi on Bravo (Blauinvest OÜ) ning meeldejäävaim meelelahutusüritus Pärnu hansapäevad, mille korraldas Pärnu linnavalitsus koostöös Pärnu hansapäevade korraldustoimkonna ja projektijuht Ulla Lehtsaarega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles