Parem Kihnu võitis valimised saarel

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu valla lipp.
Kihnu valla lipp. Foto: Riigikantselei

Kuigi eelmiste kohalike omavalitsuste valimistega võrreldes on Parem Kihnu kaotanud volikogus kaks kohta, on ta valimised Kihnu vallas võitnud ja sai üheksaliikmelises vallavolikogus viis mandaati.

 
Valimisliit Kihnu Tulevik saadab volikokku Veera Lease (25 häält) ja Janno Kuldkepi (12), valimisliit Kihnlasõd Johannes Lease (25) ja Evi Tõeväli (16).

Ingvar Saare Paremast Kihnust teenis suurima häältesaagi - 59. Tema kõrval on volikogus samast valimisliidust Valdo Palu (23), Paal Põlluste (18), Mare Mätas (18) ja Heli Nazarov (16).

Kihnu vallavolikogus on 9 kohta, mille nimel astus valimistulle 45 kandidaati ehk 5 inimest kohale. Volikokku soovisid oma esindajad saata kolm valimisliitu: Kihnlasõd (9 kandidaati), Parem Kihnu (24 kandidaati) ja Kihnu Tulevik (12 kandidaati).

Kihnlaste valimisaktiivsus oli tavapäraselt Pärnumaa kõrgeim, tänavu käis valimas 73,34 protsenti valimisõiguslikest saareelanikest (2005. aastal 72,9).

2005. aastal valiti Kihnu vallavolikogusse 7 liiget valimisliidust Parem Kihnu ja 2 valimisliidust Kihnu. Parema Kihnu nimekirjas kandideerinud Annely Akkermanni poolt hääletas 56 kihnlast ja seda oli kolme hääle jagu rohkem kui valimisliidus Kihnu temaga konkureerinud Johannes Leasel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles