Pärnus tuntust kogunud suupillimängijad võistlevad Saksamaal

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Feliks Kark ja Elmar Trink ansamblist Piccolo Folk.
Feliks Kark ja Elmar Trink ansamblist Piccolo Folk. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Homme sõidavad Pärnus “Baltic-Nordic Harmonica” festivalidel tuntust kogunud suupillimängijad Lõuna-Saksamaale Trossingenisse iga-aastasele festivalile ja võistlusele, vahendasid ERRi uudised.


“World Harmonic Festival 2009” kujutab endast suupillimuusikaga festivalikontserte, töötubasid, kohtumisi, aga ka maailma parimate suupillimängijate võistlust mitmes kategoorias.



Eesti suupillimängijad, keda on parimaks tunnustatud Pärnus toimuva “Baltic-Nordic Harmonica” festivali konkursil, astuvad tänavu üles kolmes kategoorias. Homme võistleb noorte kategoorias neljakordne “Baltic-Nordic Harmonica” konkursi võitja, 16aastane Melani Tali. Ta esineb kromaatilisel soolosuupillil.



Reedel võistleb Open-kategoorias Pärnu ansambel Piccolo Folk koosseisus Feliks Kark (suupillid), Rimma Punko (bass-suupill), Peeter Joosep (lõõts ja suupillid), Argo Mägi (mandoliin) ning ettevõtmise algatajana Pärnu festivali juht Elmar Trink (suupillid, parmupill, löökriistad). Open-kategoorias võib koos suupillidega kasutada teisi pille. Piccolo Folk on varemgi Trossingenis esinenud, aga siis vaid külalisena.



Laupäeval asub džässikategoorias võistlema Pärnu suupillikonkursi 2004. ja 2007. aastal võitnud, lauljana tuntud Karl Madis, keda basskitarril saadab Margus Martmaa. Tal tuleb rinda pista 2005. aasta maailmameistri itaallase Alberto Varaldoga, kes on Pärnu konkursi võitnud 2006. aastal.



Trossingeni sõidetakse Riia ja Zürichi kaudu. Eesti muusikud kavatsevad osaleda festivali töötubades, nautida kontserte ja sõlmida uusi sidemeid teiste pillimängijatega, et kutsuda neid koostööle Pärnus toimuva festivaliga.



Pärnu festival ja konkurss “Baltic-Nordic Harmonica” on ainulaadne suupillimuusika suurüritus Põhja- ja Baltimaadel, mis toimub suvel.



“World Harmonic Festivali” korraldaja ja patroon on Trossingenis asuv kuulus akordione ja suupille valmistav firma Hohner.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles