„Aasta naine 2009“ on Aet Maatee

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta naise tiitel anti Aet Maateele üle Pärnu keskraamatukogu vaibasaalis.
Aasta naise tiitel anti Aet Maateele üle Pärnu keskraamatukogu vaibasaalis. Foto: Urmas Luik

Eile õhtul kuulutati Pärnu keskraamatukogu vaibasaalis välja „Aasta naine 2009“, tiitli pälvis armastatud laulu- ja tatsupidude korraldaja Aet Maatee.


Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsioon (EENA) kuulutas juba 17. korda välja aasta naise, kes on ühiskondlikult aktiivne ja saavutanud silmapaistvaid tulemusi.



„Iga aasta novembris peame oma sünnipäeva ja sel ajal kingime Eestimaale aasta naise,” ütles EENA president Jana Raud.



Seekordse aasta naise tiitli pälvinud Aet Maateed iseloomustati kui laulupeo kultuuri ja väärtusi hindavat naist. 2009. aasta laulu- ja tantsupidu „Üheshingamine” oli pidu, mida peavad parimaks osalejad ja pealtvaatajad. Maatee juhtimisel korraldatud pidu andis sadadele tuhandetele inimestele nii vajaliku positiivse emotsiooni ja tunde, et saame hakkama! Me suudame ühes hingata!



„Kui meie ümber ühiskonnas on keerulised ajad, siis otsitakse leevendust, ja usun, et seda see inimeste kogunemine peegeldaski,” ütles Maatee. „Viimane aasta, kui mitte rohkem, on majanduse ümber olnud üsna palju stressi ja keskkond meie ümber on pigem kurjakuulutav. Me kõik vajasime oma hingele palsamit,” lisas ta.



Aet Maatee lõpetas Tallinna pedagoogikaülikooli kultuurharidusteaduskonna 1984. aastal ning oli Tartu ülikooli filosoofia teaduskonna kultuurikorralduse magistrant. Kuni 1998. aastani töötas Aet Maatee Pärnu maavalitsuses, pärast seda kultuuriministeeriumi kunstide osakonna juhataja asetäitjana. Alates 1. septembrist 2003 töötab Aet Maatee Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse juhatajana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles