Kodanikunädalal ammutatud teadmised pannakse proovile viktoriinis

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnakodaniku maja perenaine Hilja Treuberg avas kodanikunädalal maja uksed nii temaatilisteks üritusteks kui väljapanekutega tutvumiseks.
Pärnu linnakodaniku maja perenaine Hilja Treuberg avas kodanikunädalal maja uksed nii temaatilisteks üritusteks kui väljapanekutega tutvumiseks. Foto: Urmas Luik

Tänavu neljandat aastat toimuvas kodanikunädala viktoriinis on oodatud kaasa lööma Pärnumaa koolide kolmeliikmelised võistkonnad, kes saavad võistluseks valmistuda kodanikunädala üritustel osaledes.


Kodanikunädala viktoriin toimub 25. novembril algusega kell 13 Pärnu Vanalinna põhikooli aulas. Põhikoolidest oodatakse võistlema ühte võistkonda, gümnaasiumidest/keskkoolidest kahte, nii kolmandast kooliastmest kui gümnaasiumiosast.  



Võistkonna ülesanne on maksimaalselt osaleda kodanikunädala üritustel, sest viktoriini küsimused on koostatud kodanikunädala ürituste baasil. Samuti on vaja tutvuda mõne veebileheküljega. Viktoriini küsimuste autorid on õpilastele esinenud ametnikud ning ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetajad Madis Somelar ja Sandra Ojamäe.



Võistkondi ootavad 16. novembril kell 16 Pärnu linnakodaniku majas (Pärnu, Nikolai 8) majaperenaine Hilja Treuberg ja viktoriini korraldaja Madis Somelar. Abiks on, kui studeerida veebilehekülge http://www.parnu.ee/index.php?id=1650.



19. novembril kell 16 on linnakodaniku majas õpilaste ees riigikogu liige Mark Soosaar ning Riina Lääne kodakondsus- ja migratsiooniametist.



23. novembril kell 16 kohtub Pärnu linnakodaniku majas õpilastega Karin Uibo Lääne politseiprefektuurist.



Ürituse peakorraldaja Madis Somelar soovitab võistkondadel tutvuda linnakodaniku maja väljapanekutega põhjalikumalt. Maja on avatud kolmapäeviti ja neljapäeviti 12-18.



Võistkonna nimi ja liikmed tuleb kirja panna e-posti aadressil madissomelar@gmail.com.



23.-27. novembrini toimuva kodanikunädala juhtmõtted on kodanikualgatus ja -aktiivsus, Pärnu linn kui maakonna keskus, integratsioon, kodakondsus ja migratsioon ning seaduskuulekus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles