Manilaiu lähedal jäi kadunuks kalamees

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu laht.
Pärnu laht. Foto: Ants Liigus

Eile jäi merel kadunuks Manilaiu lähedale kalastama läinud noor mees. Piirivalve eilsed otsingud ei ole tulemusi andnud, otsingud jätkuvad täna.


Lääne piirivalvepiirkonna Kuressaare merevalvekeskuse korrapidaja sai häirekeskuse kaudu teate eile kell 17.10, kui päästekorraldaja andis teada, et Manilaiu lähedal oli merel kaduma jäänud 30aastane mees.



Mees oli mootorpaadiga merele kalastama läinud Pärnumaalt Peerni sadamast, teatas Lääne piirivalvepiirkonna pressiesindaja Janne Mets. Peerni sadam asub ligikaudu kaks kilomeetrit Manilaiu Kuivasääre otsast põhja pool.



Kohe pärast teate saamist sõitis Pärnu piirivalvekordoni toimkond kalameest otsima. Samuti väljus Tallinnast lennusalga helikopter.



Mitu tundi otsiti meest nii merelt kui rannikuäärt mööda, kuid tulemusteta. Otsingutele aitasid kaasa kohalikud kalamehed, kes pimedas teostatud otsingutel andsid endast parima.



Sündmuskohal puhus edelatuul 6-10 meetrit sekundis ja veetemperatuur oli 4-5 soojakraadi.



Kell 00.45 otsingud lõpetati ja otsustati, et jätkatakse täna hommikul.



Täna hommikul leiti roheline plastpaat, millega mees eile kalastama läks. Leitud on ka päästerõngas.



Siiani veel kalameest leitud ei ole, kuid otsingud jätkuvad.



Oletatavalt ei olnud kalamehel merele minnes seljas päästevesti, mis on nõutud element väikelaeva päästevarustuses.



Seoses samalaadsete päästejuhtumitega tuletab Lääne piirivalvepiirkond meelde, et merele minnes tuleb kindlasti esmalt tutvuda ilmastikuoludega, kaasa võtta vajalik päästevarustus ja laetud akuga mobiiltelefon ning kindlasti panna selga päästevest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles