Uus kergliiklustee avatakse laste rattasõidu ja tervisekõnniga

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvasuus rannapromenaadi pikenduseks nimetataval kergliiklusteel lõigatakse linti. Foto on illustreeriv.
Rahvasuus rannapromenaadi pikenduseks nimetataval kergliiklusteel lõigatakse linti. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS TAUL/

Esmaspäeva õhtul avatakse Pärnus Mai piirkonda rannaga ühendav uus, rahvasuus rannapromenaadi pikenduseks kutsutud kergliiklustee.

Tee avatakse pidulikult Mai piirkonna poolt, avamisele on oodatud väiksed jalgratturid ning kõik tervisekõnni ja rahvaspordi austajad.

Tee on küll juba mõnda aega uudishimulikke liiklejaid täis ja nüüdseks leidnud oma tänulikud kasutajad, aga ehitustööd siiani alles käisid. Ametlikuks avamiseks saavad paika tee valgustus, puhkekohad ja pingid ning laste mänguväljak.

Uue tee avamisel toimub väikeste jalgratturite sõit ja rajale lähevad kepikõndijad. Kohal on maanteeameti liikluskasvatuse talituse peaspetsialist Marika Luik, kes jagab nõu targalt liiklemiseks.

Kergliiklustee valmis Euroopa Liidu regionaalarengu fondi toel. Kokku läks uus tee maksma 507 989 eurot, millest 431 790 eurot on ELi toetuse osa ja 76 199 eurot tasuti Pärnu linna eelarvest.

Kergliiklustee projekteeris Klotoid OÜ, ehitas Lemminkäinen Eesti AS ja omanikujärelevalvet teostas Taalri Varahaldus AS.

Avatav kergliiklustee on üks osa Pärnu rannaniitude koguterviku arendamisest. 2012. aastal alustati Pärnu rannaniidu arendusprojektiga, mille eesmärgiks on Pärnu rannaniidu looduskaitseala rannaniitude, rannikulõugaste ja kaitsealuste liikide elupaikade taastamine, niidu puhastamine roost, lõugaste puhastamine sinna kogunenud setetest, rannaniidu loodusliku veerežiimi taastamine ja kaitsealuste liikide elutingimuste parandamine.

Järgmisel aastal valmivad kaks vaatlustorni, üks nendest Papiniidu pikendusele ja teine Raekülla Hirve tänava lõppu.

2015. aastal valmib veel Tervise Paradiisi taha vaatlusplatvorm ja kaitsealale matkarada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles