Rahandusminister: Pärnu on tegelnud enesepettusega

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen ligi.
Rahandusminister Jürgen ligi. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Rahandusminister Jürgen Ligi sõnutsi tegeles Pärnu eelmine linnavalitsus, mida juhtis Mart Viisitamm, linna kehva finantsseisu viies lausa pettusega.


“Põhiline osa probleemist, lausa pettus, on eelmises (linnavalitsuse – toim) koosseisus tehtud. Seal on blufitud varasid, arvestamata jäetud kulusid ja blufitud tulusid. Üsna mitmekordne hämamine, mis on Pärnu sellisesse olukorda viinud,” ütles rahandusminister intervjuus

ajalehele Postimees

.



Ligi jutu järgi ei soovi Pärnu uus linnavalitsus ilmselt, et rahandusministrist saaks saneerimisel sisuliselt uus Pärnu linnapea.



“Rahandusministrist saakski allkirjaõiguse järgi otsustades linnapea,” selgitas Ligi. “Mina küll ei näe, et Pärnu seda väga tahaks. Kuigi meedia kaudu ja tegelikult ka minu kabinetis on seda soovi väljendatud, ametlikult taotlust selleks ei ole.”



"Tagajärjeks oleks sisuliselt see, et võimsa mandaadi saanud uus Pärnu linnapea annab võimu üle," rääkis rahandusminister. “Esiteks ei oodanud seda valija, teiseks oleks ka ülejäänud Eestil natuke raske mõista, miks üks kõige suurema potentsiaaliga omavalitsusi ei saa hakkama. Sadamalinn, kuurortlinn, ja ütleb, et vajab saneerimist? See on ränk otsus ja eriti inimestele, kes on saanud sellise võimsa mandaadi.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles