Veerev Õlu läks linnaga kohtusse

Kalev Vilgats
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veerev Õlu võitleb oma olemasolu eest lõpuni.
Veerev Õlu võitleb oma olemasolu eest lõpuni. Foto: parnupostimees.ee

OÜ Bannerton vaidlustas kohtus linnavalitsuse otsuse, millega kärbiti pubi Veerev Õlu lahtiolekuaega. Pärnu halduskohus rahuldas pubi omanike esialgse õiguskaitse taotluse.

Pärnu Postimees kirjutas noorte hulgas populaarse pubi Veerev Õlu probleemidest 13. oktoobril. Nimelt üritavad pubi hiljem juurde tulnud naabrid selle tegevust takistada, saates kaebusi linnavalitsusele ja tehes avaldusi politseile.

Tookord lubas linnasekretär Tiina Roht, et linnavalitsus otsib kompromisse pubi tegevuse jätkumiseks ega soovi selle sulgemist.

17. oktoobril tegigi Pärnu linnavalitsus otsuse, millega lühendas Veereva Õlle lahtiolekuaegu. Kui siiani töötas Veerev Õlu esmaspäevast pühapäevani kella 11-01, siis linnavõimu otsusel kärbiti lahtiolekuaega 1. septembrist 31. maini kella 23ni ja 1. juunist 31. augustini kella 24ni.

Veerevat Õlut haldav OÜ Bannerton esitas Pärnu halduskohtule linnavalitsuse otsusele kaebuse.

Halduskohus leidis, et otsusega piiratakse ettevõtlusvabadust ja naaberkinnistute omanike huvide kokkupõrkamine on tiheasustusega alal tavaline, ning rahuldas OÜ Bannertoni esialgse õiguskaitse taotluse, peatades Pärnu linnavalitsuse otsuse kehtivuse 9. novembril 2005.

OÜ Bannertoni majandusnäitajad kinnitavad, et Veereva Õlle sissetulekust 55 protsenti langeb ajavahemikule kell 11-23 ning 45 protsenti perioodile kell 23-01.

Lahtiolekuaja lühendamine ähvardaks firmat pankrotiga ning töötajaid tööta jäämisega.

Veereva Õlle sõbrad on pubi toetuseks kogunud 885 allkirja. Pärnu linnavalitsusel on seisukohavõtuks aega 19. detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles