Sütevaka oli taas “Meediamullil” võidukas

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru keskkooli esindasid "Meediamullil" (vasakult) Taaniel Laimets, Andres Ervin, Liisa Lillemets, Merilin Roodus ja Laurits Puust.
Audru keskkooli esindasid "Meediamullil" (vasakult) Taaniel Laimets, Andres Ervin, Liisa Lillemets, Merilin Roodus ja Laurits Puust. Foto: Ants Liigus

Täna algasid Pärnu Koidula gümnaasiumis meediateemalise mälumängu “Meedimull” Pärnumaa koolide eelvoorud, kus võistles neli kooli ja võitjaks tuli Sütevaka gümnaasium.


Seega alustas Sütevaka tänavu taas edukalt – eelmisel aastal võitis kool nii “Meediamulli” eelvoorude kokkuvõtte kui finaalvõistluse Paides, mispuhul kingiti võistkonnale “Rabarocki” piletid.



Tänane eelvoor oli mõeldud 12. klasside õpilastele. Selle viis läbi Koidula gümnaasiumi direktori asetäitja noorsootöö alal Aira Peterson. Koidula kooli õppealajuhataja Maia Erm, kes mälumängule saatesõnad lausus, toonitas lohutuseks juba alguses: “Iga osavõtt on pool võitu!”



Sütevaka võistkond kogus 16,5 punkti. Järgnesid Koidula gümnaasium 13,5, Audru keskkool 10,5 ja Ülejõe gümnaasium 10 punktiga. Rohkem koole “Meediamullil” seekord ei osalenud.



Poolteist tundi kestnud mängus olid tasavägised Sütevaka ja Koidula ning Audru ja Ülejõe. Punktiseisu kõigutas enim kiirküsimustele kostmine – võimalik, et eelnenud koolitunnid olid aju juba piisavalt väsitanud. Kiirküsimustele pidi vastama ka ainult üks õpilane viieliikmelisest võistkonnast.



Raskusi valmistasid veel Eesti suuremates ajalehtedes ilmunud artiklite pealkirjade kokkupanek ette antud sõnadest, faktivigade õigeks parandamine, Rahvusringhäälingu ajalugu ja seal antavat autasu puudutav. Ajalehes Pärnu Postimees ilmunu tundmine ja lahtimõtestamine kulges paremini.



Kõige tugevama kodutöö, milleks oli intervjuu, esitas Koidula gümnaasium, edestades sellega Sütevakat. Intervjuu teema oli “Meie aja kangelane”.



“Meediamulli” järgmine eelvoor on võistlevate koolide 11. klasside õpilastele ja toimub samuti Koidula gümnaasiumi aulas veebruarikuus.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles