Järvesalu kohtuprotsess algab 7. septembril

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Järvesalu.
Vello Järvesalu. Foto: Henn Soodla

Pärnu maakohus hakkab Pärnu ekslinnapea Vello Järvesalu suhtes esitatud süüdistusi arutama 7. septembril, tõenäoliselt kestab kohtuprotsess oktoobri lõpuni.


Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistab taastusravikeskust Estonia juhtinud Järvesalu pea 52 000 krooni eest ettevõtte vara omastamises, kahe arve võltsimises ja võltsitud dokumendi kasutamises. Lisaks süüdistatakse teda, et Järvesalu eestvedamisel pani Estonia basseini- ja saunakompleksi ehitustöid juhtinud AS Oma Ehitaja projektijuht Raivo Fridolin toime omastamise.



2007. aasta oktoobrist 2008. aasta maini on AS Oma Ehitaja kuludesse kantud ja ettevõtte poolt tasutud Estonia ehitustööde nime all üle 780 000 krooni kulusid, mida süüdistuse järgi on kasutatud Järvesalu ja Fridolini naistuttava maja renoveerimisel.



Fridolinile on esitatud süüdistus omastamises, sest süüdistuse järgi olevat ta pööranud talle usaldatud Oma Ehitaja vara ebaseaduslikult kolmanda isiku – Vello Järvesalu – kasuks.



Tänasel eelistungil soovisid Järvesalu kaitsjad Heldur Otti ja Paul Järve ning Fridolini kaitsja Aadu Luberg tutvuda jälitustegevuse lubadega. Samuti soovis Luberg Järvesalu ja Fridolini naistuttava majas ehitusekspertiisi tegemist.



Kohtunik Anu Tammeniit ei rahuldanud kumbagi taotlust, välistamata, et ekspertiisi vajalikkuse juurde võib kohtuliku menetluse käigus tagasi pöörduda.



Otti ja Järve soovisid, et kohtuistung kuulutataks kinniseks, sest sellel võidakse arutada ettevõtete ärisaladusi. Prokurör Elle Keeman nõustus, et eraelu puutumatuse tagamiseks võiks istung olla kinnine jälitustegevuse salvestuste kuulamise ajal, kuid ärisaladust kohtumaterjalid tema hinnangul ei sisalda.



Kohtunik Tammeniit otsustas, et kohtuistung algab 7. septembril avalikult. Ta nõustus, et salvestiste kuulamise ajal võiks istung olla kinnine ja lubas ärisaladuse suhtes seisukoha menetluse käigus võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles