Pärnu õpetaja julgustab pedagoogi eriala valima

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Plakat

Kolmapäeval, 24. märtsil esineb haridusteaduste instituudis Tartu ülikooli sotsiaal- ja haridusteaduskonna lahtiste uste päevadel ajaloo ja ühiskonnaõpetuse õpetaja Madis Somelar Pärnust.


“Tutvustame gümnasistidele meie erialasid ja motiveerime valima õpetaja eriala,” ütles haridusteaduste instituudis lahtiste uste päeva korraldav Tartu ülikooli esmakursuslane ja Pärnumaa noorte liidus tegutsev Marian Vares.



Varese ütlust mööda võivad suvepealinnast Tartusse ülikooli lahtiste uste päevale sõitnud kuulata haridusteaduste instituudis Salme 1a esinejat kodust – Pärnu Vanalinna põhikooli ja Koidula gümnaasiumi ajaloo ja ühiskonnaõpetuse õpetaja Madis Somelar tuleb rääkima oma kogemustest ja õpetaja ametist.  



“See on meie jaoks väga oluline, sest just noor tegevõpetaja oskab rääkida nii õpingutest, otsuste langetamisest kui reaalsest elust kõige ehedamalt,” selgitas Vares, Somelari kunagine õpilane, kelles just klassijuhataja oli suutnud tekitada huvi õpetaja ameti vastu.



“Meie eesmärk on näidata, et noor õpetaja olla on põnev ja meeletult arendav,” lausus Vares. “Tahame julgustada noori tulema õppima meie ülikooli, asi ei ole üldse nii hull, kui esmapilgul võib paista.”



Lahtiste uste päeva haridusteaduste instituudis juhivad esmakursuslased Marian Vares ja Silver Ool.



Pärast programmi instituudis Salme 1a minnakse Tartu ülikooli raamatukokku kogu teaduskonna ühisüritusele “Sinu pea võit”, millest teeb algusega kell 14 osteülekande ALO TV.



Täpsema kava leiab

kodulehelt

.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles