Sindi võimlemispidu tõestas ala elujõudu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võimleja. Foto on illustratiivne.
Võimleja. Foto on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Sindi avatud noortekeskuse algatatud iluvõimlemispidu tõestas ala elujõudu ja tava püsimist, osalemisrõõmu jagus kohalike kõrval Pärnu ja Kilingi-Nõmme võimlejatele.


Seltsimaja laval algas laupäevane pidu tavakohaselt Sindi noorimate võimlejatega, paarkümmend Kullemi Tirtsude tüdrukut viskas hundiratast ja laskus spagaati, vanem rühm esitas hüpitsakava.



Iluvõimlejate järelkasvu poiste hulgas tõestas publiku meeleheaks Sindi lasteaia rühma esinemine, juhendaja Helle Tõkke.



Pärnu võimlemisklubi Rüht esitas peol ainsa kurikatega kava, Kilingi-Nõmme Githa tüdrukud esinesid mitme rühma ja kavaga.



Sindi avatud noortekeskuse juhataja, iluvõimlemise toetaja Helle Vent märkis, et võimlejate esinemisele seab piirangud seltsimaja väike ja madal lava, sest vahenditega harjutusi saab korralikult esitada ainult täismõõtmetega saalis.



Võimlemispidu jääb osalejatele meenutama märk, mille valmistasid noortekeskuse töös osalevad Mihkel Nurga ja Ailar Malõgin.



Suure saali esinemise järel toimus tavakohaselt spagaadivõistlus, millest võttis osa 49 võimlejat kolmes vanuseastmes.



Esimene Sindi võimlemispidu pühendati 2008. aastal Sindile linnaõiguste andmise 70. aastapäevale ja tava on saanud jätkuda mitme asutuse ja ettevõtte toetusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles