Mulgid tikivad Pärnule hansalina

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis tegutseva Bonifatiuse gildis asuti ühiselt tikkima viiemeetrist hansalina, mis läheb kingituseks Pärnu raele.
Viljandis tegutseva Bonifatiuse gildis asuti ühiselt tikkima viiemeetrist hansalina, mis läheb kingituseks Pärnu raele. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis tegutseva Bonifatiuse gildi perenaised andsid reede pärastlõunal nõelad pihku Viljandi linnajuhtidele, et hakata ühiselt tikkima viiemeetrist hansalina, mis läheb kingituseks Pärnu raele.


Sakala kirjutas, et takusele hansalinale on plaanis tikkida ja põimida hansatee, mis kulges Viljandist Pärnusse. Lina ühes otsas on Viljandi oma lossimägede, järve ja paadimehega, teises otsas aga merelinn Pärnu. Edaspidi saavad linnajuhtide ja kultuurirahva alustatud hansalina kujundamist jätkata ja näputööd teha kõik soovijad, kes gildimajja sisse astuvad.



Viljandi raehärrad annavad ühistööna valmistatud hansalina Pärnu raele 30. hansapäevadel, mis kestavad 24.-27. juunini Pärnus. (PP)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles