NATO kohtumine toob Eesti-Läti piirile piirikontrolli

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO kohtumise ajal saab Pärnumaal Eesti-Läti piiri ületada kolmest punktist.
NATO kohtumise ajal saab Pärnumaal Eesti-Läti piiri ületada kolmest punktist. Foto: Lääne prefektuur

22. ja 23. aprillil toimub Tallinnas NATO välisministrite mitteametlik kohtumine. Seoses kohtumisega kehtestatakse Eestis ajutine piirikontroll alates 17. aprillist kuni 23. aprillini.


Sel ajavahemikul toimub piirikontroll riiki sisenevate isikute ja sõidukite suhtes Eesti ja Läti riigipiiril ning sadamates ja lennujaamades, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht.



Lääne prefektuuri haldusalal taastatakse ühepoolne piirikontroll kolmes piiripunktis: Iklas, Vana-Iklas ning Jäärjas. Ühepoolne piirikontrolli taastamine tähendab, et piiriületus ajavahemikul 17. aprilli kella 21st kuni 23. aprilli kella 21ni saab Pärnumaal Eesti-Läti piiril toimuda vaid nimetud piiripunktide kaudu. Samal ajavahemikul pole piiripunktidevahelisel alal riigipiiri ületamine lubatud.



Riiki sisenemisel kontrollivad politsei- ja piirivalveameti ametnikud kehtiva reisidokumendi olemasolu ning selle puudumisel riigipiiri ületamine Eesti Vabariigi suunal on keelatud. Schengeni viisaruumi sisepiiril saavad Euroopa Liidu kodanikud Eestisse siseneda kas reisidokumendi (passi) või ID-kaardi ettenäitamisel. Kolmandate riikide kodanikel peab piiriületusel kaasas olema  reisidokument ja Schengeni viisaruumis viibimise õigust tõendav dokument.



Piiritsoonis on üleval kiiruspiiranguid tähistavad liiklusmärgid ning palutakse jälgida liikluskorraldusvahendeid.



Tavapärasest põhjalikuma dokumentide kontrollimisega tulebe arvestada ka vee- ning õhusõidukitega reisijatel.



Täpsem informatsioon tööpäevadel 8-18 kliendiinfo telefonil 612 3000 või politsei- ja piirivalveameti kodulehel www.politsei.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles