Kunagine Kalevi staadion sai nimeks Pärnu Rannastaadion

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline hakkab tulevikus välja nägema vana Kalevi staadionihoone asemele kerkiv uus staadionihoone 1500 istekohaga tribüünil.
Selline hakkab tulevikus välja nägema vana Kalevi staadionihoone asemele kerkiv uus staadionihoone 1500 istekohaga tribüünil. Foto: Ardi Truija

Pärnu rannapiirkonnas asuva staadioni ja selle juurde kuuluva hoonekompleksi nimeks sai Pärnu Rannastaadion. Seni kandis see nime Pärnu Kalevi staadion.

Nädala jooksul esitati staadioni nimekonkursile 31 ettepanekut, millest paljud kattusid. Enim pakuti staadionile nimeks Rannastaadion.

„Nime panemine tekitab tihtipeale palju kirgi ja emotsioone ning ei ole kaugeltki kõige kergem ülesanne. Lahendus peitub tihtipeale lihtsuses. Nii seekordki. Lõppvoorus oli laual kaks nime: Pärnu Staadion ja Pärnu Rannastaadion. Eelistasime viimast põhjusel, et see markeerib lisaks üldnimele  asukohta ja unikaalsust. Ei ole palju kergejõustikustaadione, mis paiknevad nii atraktiivses rannapiirkonnas,“ rääkis linnapea Toomas Kivimägi.

Peale tavapäraste staadionit teenindavate olmeruumide ja tribüüni on sinna kavandatud ka 50 kohaline hosteli-tüüpi majutus juurdekuuluvate abiruumidega, ruumid jalgrattaklubile ja väikses mahus äripindu. Staadion peab vastama rahvusvahelise kergejõustiku föderatsiooni (IAAF – International Association Athletics Federations) II sertifikaadile, Euroopa jalgpalli assotsiatsiooni (UEFA) II kategooriale ja Eesti jalgpalli liidu (EJL) 2. kategooriale.

Staadioni ja tribüünihoone projekteerimistööd käivad ning staadioni ehituseks kuulutatakse välja eraldiseisev hange kavade kohaselt aprilli alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles