Rahandusminister kritiseeris Kivimägit euroraha nõudmise eest

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi.
Jürgen Ligi. Foto: Raigo Pajula.

Pärnu linnapea Toomas Kivimägi ähvardab Riigikokku kandideerida, kui Pärnu eurorahadest ilma jäetakse, kuid rahandusminister Jürgen Ligi Kivimäe avaldust heaks ei kiida, vahendasid ERRi raadiouudised.


Toomas Kivimägi ütles eelmisel nädalal Pärnu Postimehele, et ei kandideeri Riigikogu valimistel siis, kui valitsus varem heaks kiidetud eakate avahoolduskeskuse, kodutute varjupaiga ja rannapromenaadi pikenduse rahastamisega jätkab. Veel kavatseb linnavalitsus esitada Jaansoni raja jätkamise või Väike-Posti tänava lasteaia toetustaotluse.

Minister Ligi on Kivimäe avalduse suhtes kriitiline. "Kui see on tema kogu poliitiline platvorm - andku minna. Mina küll ei arva, et Pärnu probleem on liiga palju puutumata loodust või purskkaev. Tegelikult on Pärnu probleem see, et arveid makstakse võlgu ja võlgu tagasi ei maksta. /.../ Tahaks kuulda ka seda, kui keegi ütleb - ma sain hakkama, lugesin raha õigesti, ma maksin tagasi võlad ja tasusin arved," rääkis Ligi ERRi raadiouudistele.

"Euroraha on tegelikult samuti linnale kulu ja linn on endiselt raskes finantsolukorras. Esiteks, on kergemeelne arvata, et euroraha on võõras raha - ei, see on kõik Eesti riigile eraldatud raha. Ja teiseks, et selle puhul ei pea arvet pidama, kuidas omad arved makstud saab. Kaasfinantseerimine on väga suur koorem ka linnale. Me ajame seda poliitikat, et ei aja omavalitsusi suurematesse raskustesse kaasfinantseerimise kaudu," lisas minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles