Are vallas tegutsevad nüüdsest vabatahtlikud pritsimehed

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabatahtlikud päästjad remontisid Pärnumaal Are vallas 1978. aasta paakauto.
Vabatahtlikud päästjad remontisid Pärnumaal Are vallas 1978. aasta paakauto. Foto: Erakogu

Vabatahtlikud päästjad remontisid Pärnumaal Are vallas 1978. aasta paakauto ja väljakutse peale on valmis põlengutele kohale sõitma tosin meest.

Oma valmisoleku demonstreerimiseks kutsusid vabatahtlikud pritsimehed külarahvast vaatama, kuidas nad vana kuuri enam-vähem korda on teinud, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Täieliku töövõiduna sooviti muidugi näidata autot, mis suisa pulkadeks lahti võeti, millele kõiksugu varusosi muretseti ja neid ise valmistati ning mis nüüd kõigile katsumustele vastu paneb.

Esialgu osteti kõik vajalik valdavalt oma raha eest.

Are vabatahtlike päästjate ülem Jaanus Välba kirjeldas, et raha tuli meestel oma taskust, mille siis hiljem päästeamet hüvitas ning sedasi komando käima pandigi. Bensiin peaks edaspidi tulema iga kvartali arvest, mis makstakse tagantjärgi.

Kuna kaks nõukogudeaegset tuletõrjeautot olid Are valla arvel, tuligi vaadata, mis nendega ette võtta. Üks neist müüdi maha ja see raha anti vabatahtlikele teise auto putitamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles