Hansapäevad aitasid hotelle täita

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hansapäevade ajal oli Pärnus võimatu vaba hotellikohta leida. Paljud majutusasutused kehtestasid hansapäevade ajaks ka spetsiaalse hinnakirja.
Hansapäevade ajal oli Pärnus võimatu vaba hotellikohta leida. Paljud majutusasutused kehtestasid hansapäevade ajaks ka spetsiaalse hinnakirja. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Juuni viimasel nädalavahetusel toimunud rahvusvahelised hansapäevad tõstsid tunduvalt Pärnu majutusasutuste täitumust, oma rolli mängisid ilus ilm ja puhkeperioodi algus.


Scandic Rannahotelli direktor Kadi Saluoks kiitis hansapäevi, mille mõju oli hotelli täitumusele positiivne. “Tegu oli suurepärase üritusega, mis pakkus väga palju uut ja huvitavat ning meelitas linna uudistama rohkem inimesi,” lausus Saluoks.

Siiski pelgalt hansapäevade arvele ei saa hotelli kohati sajaprotsendilist täitumust Saluoksa ütlust mööda panna, sest juunis-juulis on Rannahotell alati üsna täis olnud. “Kahtlemata mõjuvad sellised üritused hästi,” möönis ta.

Saluoksa sõnutsi mõjutavad hotelli külastatavust suviti eelkõige ilm ja asukoht, muul ajal aga sündmused, mis pakuvad külastajatele mingit lisaväärtust.

Hotelli Strand müügiosakonna juhataja Elo Kriiska ütles, et hansapäevade mõju hotelli külastavusele on märkimisväärne, sest ürituse ajaks olid endale koha pikalt ette broneerinud paljude hansalinnade delegatsioonid. Ka on juuni lõpp ja juuli algus traditsiooniliselt puhkuste aeg nii Eestis kui välismaal.

“Isegi kui üritus oleks olnud muul ajal ja sel ajal sadanuks vihma, oleks hotell ikkagi peaaegu täis olnud,” rõõmustas Kriiska. “Maja oli puupüsti täis ja nüüd on kogu juulikuu väga hea seis.”

Asi polevat aga ainult ilmas, turistile on oluline leida linnas tegevus koos lisaväärtusega. Kriiska sõnutsi on Pärnu lisaväärtus renoveeritud Rannapark, kus nii oma inimesed kui suvekülalised saavad tasuta õhuvanne võtta ja niisama elust mõnu tunda.    

Ka Pärnu hotelli juhtuse liikmel Heldur Sassil leidus hansapäevade kohta ainult kiidusõnu. “Suve algus oli meie jaoks üsnagi vaevaline, kuid pärast hansapäevi on külaliste arv tõusnud ning juuli lõpuni on hotell peaaegu täis,” ütles ta ja lisas, et augustikuu täitumus on veel lahtine.

Sass toonitas, et ilma mõju suvisel ajal on võrdväärne ürituste hulgaga, kuid muul ajal loeb ikkagi ainult see, mida on turistil linnas teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles