Kaubamajaka öine tuletõrjeõppus sulgeb tänavad

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjujatel seisab esmaspäeval ees suurõppus.
Tuletõrjujatel seisab esmaspäeval ees suurõppus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Päästekeskus korraldab esmaspäeva hilisööl Pärnus Kaubamajakas tuletõrjeõppuse, mille käigus suletakse ümberkaudsed tänavad liikluseks.

Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Sirle Mati teatel saab tulekahju õppuse legendi järgi alguse mööblikaupluse müügisaalist elektrilühise tagajärjel. Maja pindala, kus tulekahju levida saab, on 10 000 ruutmeetrit. Tulekahju avastavad juhuslikud möödujad, kes näevad hoonest suitsu tulemas.

Õppetulekahjule reageerivad kõigi Pärnumaa päästekomandode meeskonnad.

“Õppuse eesmärk on harjutada tulekustutusvee tagamist olukorras, kus tulekahju on juba väga suureks paisunud,” rääkis Matt. “Õppuse korraldajad hindavad ka, millist taktikat kasutab päästetööde juht tulekustutustöödeks, päästemeeskondade tegevust suitsusukeldusel ja sidepidamist sündmuskohal.”

Õppus algab esmaspäeval kell 23.30 ja hiline aeg valiti, et võimalikult vähe häirida linnakodanikke.

Õppuse ajal suletakse liikluseks Riia maanteel Raja ja Papiniidu tänava vaheline lõik. Liiklus on ümber suunatud Raja, Mai ja Papiniidu tänava kaudu. Papiniidu tänav Riia maantee ja Energia tänava vahel on liikluseks suletud kahe sõiduraja ulatuses, mõlemas suunas. Ülejäänud kahes sõidurajas on liiklus tagatud, kuid kehtestatakse kiiruspiirang.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles