Restoranide nädala külastajate lemmikroaks osutus Fookuse lammas

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu restoranide nädala külastajad valisid parimaks lemmiktoiduks kohvik Fookuses pakutav lammas karulaugu, lillkapsa ja veinikastmega.
Pärnu restoranide nädala külastajad valisid parimaks lemmiktoiduks kohvik Fookuses pakutav lammas karulaugu, lillkapsa ja veinikastmega. Foto: Kohvik Fookus

Restoranide nädala külastajad valisid Pärnu parimaks restoraniks Ammende villa ja lemmiktoiduks Fookuse lamba. Pärnu restoranide nädala pakkumistest sai osa 6000 külalist, kelle hulgas oli pärnakate kõrval teisigi eestimaalasi, samuti soomlasi, lätlasi ja teiste rahvuste esindajaid.

Esialgne eesmärk oli restoranide nädalal võõrustada vähemalt 3000 külastajat. Pärnu restoranide nädala projektijuhi Kadi Elmeste sõnade kohaselt oli külaliste suur huvi restoranide nädala vastu tore üllatus ja nii suurt tungi ei osatud ette näha. 

“Soovisime kodudest välja meelitada ka need pärnakad, kes ei ole aktiivsed restoranide külastajad, siis loobusime algselt planeeritud internetipõhisest broneerimissüsteemist. Populaarsust arvestades peame seda järgmist restoranide nädalat planeerides ülioluliseks nii külastajate kui ka ettevõtjate poolelt vaadatuna,” lisas Elmeste.

Restoranide nädala külastajatelt küsiti tagasisidet ja selgus, et peale internetipõhise broneerimise soovisid külastajad näha restoranide nädala kõrval kohvikute nädala traditsiooni algatamist.

Samuti selgitati välja Pärnu lemmikumad restoranid ja külalistele enim muljet avaldanud toidud. Kõige enam meeldinud restoranideks valiti Ammende villa, Fookus, Rannahotell ja Wesset ning parimateks toitudeks Fookuse lammas ning Estonia SPA pop-up-restoranis pakutud kammkarbid.

Ammende villa peakoka Marko Lumera sõnul käis restoranide nädalal nende restoranis eripakkumist söömas ligemale 600 külastajat. “Meie külastajate lemmikud olid nii pardiliha raviolid kui ka jogurtijäätisega sidrunikook. Meie toidud valmivad koostöös esimese naiskokana Michelini tärni tunnustuse pälvinud proua Irma Dütschiga. Šveitsist tellitud tippkokk on Ammende villas juba neljandat korda ja annab soovitusi ka meie menüü koostamise osas,” lisas Lumera.

Parimaks restoranide nädalal pakutud roaks valiti ülekaalukalt Fookuse lammas, mis murdis kõik nõukaaegsed mälestused jäigast lambalihast, tolleaegsetest maitsenüanssidest rääkimata. Fookuse juhataja Maria Muraka sõnul on maitsva roa eeldused kvaliteetne tooraine, profiköögi võimalused ja kokkade armastus toidutegemise vastu. “Külastajate jutu järgi sulas pikalt eelküpsetatud liha suisa suus. Üllatasime positiivselt nii neid, kes olid varem lammast söönud, kui ka neid, kes esimest korda lambaliha proovisid. Käsi südamel - nad ei pidanud pettuma,” lisas Murakas.

Restoranide nädala küsitlusel osales enam kui 2000 külastajat. Tagasiside saamiseks kasutati andmete analüüsimisel kaalutud keskmise meetodit ja uuringut aitas teha Tartu ülikooli Pärnu kolledž.

Pärnu esimene restoranide nädal toimus 4.-12. aprillil eesmärgiga tutvustada Pärnu restorane nii eestimaalastele kui ka lähinaabritele. Samuti sooviti elavdada kohalike elanike restoranikülastusi, et nautida head toitu ja sõprade seltskonda. 18 osalevat restorani pakkusid kampaanianädalal kahekäigulist lõunasööki hinnaga kümme eurot ja kolmekäigulist õhtusööki hinnaga 15 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles