Raadio aitab kodututele loomadele kodusid leida

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elan varjupaigas, tahan koju.
Elan varjupaigas, tahan koju. Foto: Karoliina Kansi

Alates sügisest aitab raadio Elmar Varjupaikade MTÜ Pärnu, Viljandi, Võru, Virumaa ja Valga varjupaikadesse sattunud loomadele leida uued kodud. Iga päev kõlab raadio eetris mõne kodu otsiva looma kuulutus.

„Alati, kui oleme raadios mõne kassi või koera kohta kuulutuse tellinud, on see loom ja peale tema veel mitu looma endale kodu leidnud,“ ütles Varjupaikade MTÜ juht Triinu Priks. Paraku ei ole tema sõnul MTÜ-l selleks piisavalt eelarvet ja enamasti ei saa nad seda endale lubada.

„Seetõttu on hästi tore, et Elmar tuli meile vastu ja avaldab iga päev ühe kuulutuse tasuta,“ rõõmustas Priks.

Raadio Elmari peatoimetaja Owe Petersell ütles, et olgugi nende pakutav abi väike, on tegemist mõlemat poolt rõõmustava koostööga. “Olen kindel, et leiame tulevikus teisigi võimalusi lemmikutele abi pakkuda ning teisalt on väga suur rõõm, kui kas või üks kiisu või kutsa endale hea kodu leiab,” lisas Petersell.

Keskmiselt saab igas kuus endale uue kodu ligikaudu 30 Varjupaikade MTÜs peavarju leidvat koera ja niisama palju kasse. „Loodetavasti need numbrid tänu koostööle raadioga Elmar suurenevad veelgi ja tunduvalt rohkem kurva saatusega loomi leiab endale armastavad kodud,“ avaldas Priks lootust.

Varjupaikade MTÜ varjupaikades Viljandi-, Pärnu-, Võru-, Valga- ja Virumaal elab pidevalt ligi 200 kodu otsivat koera ja üle 400 kassi, kelle kohta leiab infot aadressil www.varjupaik.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles